Kirjainyhdistelmät SMC ja NFT ovat ihan v****n jepa mätsi – myynnissä kuolematon suomirap-heitto

Malmi Vice

SMC testaa miten homma toimii.

Kun puhutaan suomiräpin eniten meemejä synnyttäneistä ilmiöistä, on SMC Lähiörottien alkuräjähdyksenä toimineen Skatemaniacs-leffan intron ohittaminen mahdotonta. Mobb Deepiltä lainatulla klassikkobiitillä kuultiin tuolloin Avionin Prinssiä, Junoa, Thono Slowknowta sekä Erä-Koiraa, joista etenkin viimeisen verse on unohtumaton.

Yksi kuolemattomista totuuksista on ”Cash rules everything around me”, kuten Wu-Tang Clanin lämppärinäkin aikoinaan toiminut SMC taatusti tietää. Siksi niillä joilla on pinkka kunnossa ja ymmärrystä lohkoketjuteknologiasta on nyt mahdollista ostaa eeppinen pala suomiräppihistoriaa.

Huhtikuussa 2018 graffitimaalari Pete ”Hende” Niemisen ei tarvinnut kahdesti miettiä mitä purettavana olleen ravintola Britannian julkisivuun kannattaisi maalata.

Pete Nieminen

Kaupankäyntialusta Rariblessa on myynnissä alkuperäinen video- ja äänitiedosto Erä-Koiran legendaarisesta ”Ihan vitun jepa” -lauseesta NFT-teoksena. Mikäli kirjainyhdistelmä tuntuu yhtä hämärältä kuin se mitä Britanniassa tapahtui, niin kannattaa katsoa esimerkiksi Helsingin Sanomien video aiheesta.

Nouseeko maailmalla jopa maniaksi muodostuneista NFT-teoksista trendi myös suomalaisessa hiphopissa? Sitä on hankala sanoa, mutta rottajengiltä saattaa löytyä muutama muukin potentiaalinen teos takataskusta.