”Kilarisoundia” kokonaisen pitkäsoiton edestä? SKII6 ja Bizi pohjustavat Skorpioni-sainauksen tulevaa levyä

Julius Konttinen

SKII6 tekee tällä hetkellä ensimmäistä albumiaan.

Viime vuonna 6TAPE-mixtapensa julkaissut SKII6 on siirtynyt henkisesti albumintekotilaan. Työn alla on nimittäin Skorpionin nuoren tulokkaan ensimmäinen kokopitkä projekti, jota pohjustetaan nyt singlellä Synttärisankari.

Cledoksen kanssa viime kesänä kiertäneen ja viimeksi Turistin Maailmankiertueella kuullun artistin uudella kappaleella on mukana Bizi. Kappaleelle on kuvattu musiikkivideokin, jonka ideasta voi löytää jotain samaa kuin esimerkiksi Playboi Cartin ja UnoTheActivistin kesän 2016 What-videosta.

Remytheplugin 808-soundien päällä SKII6 pääsee selvästi oikeuksiinsa, sillä moni ei pysty Suomessa tekemään vastaavanlaista jenkkiklubiräppiä. SKII6 itse kutsuukin tuoreen singlen edustamaa soundia ”kilarisoundiksi”, ja sitä tullaan luultavasti kuulemaan enemmänkin tämän vuoden aikana julkaistavalla pitkäsoitolla.

Yhteistyötä on todennäköisesti tiedossa lähiaikoina muidenkin tuottajien kanssa, sillä muun muassa DaBabya tuottanut MVAbeats hehkutti taannoisessa Klangin haastattelussaan artistia ”hulluksi”. Ehkä SKII6 pääsee ääneen myös MVAbeatsin ja JAYSTON:in tulevalla tuottajalevyllä, joka on jo loppusuoralla?