Rolling Recordsin tuleviin julkaisuihin lukeutuu myös uusintapainoksia suomirap-klassikoista

Pasi Salminen

Ensimmäisenä vuorossa on Asan tukilevy Aseistakieltäytyjäliitolle.

Asan ja DJ Polarsoulin tuore Uuden aallon lauluja -älppäri on vasta äskettäin saapunut painosta, mutta julkaisuputkessa häämöttää jo seuraava Asa-vinyylijulkaisu. Ihan uudesta levystä ei kuitenkaan ole kyse, vaan Asan ja tovereiden Via Karelia -albumin uusintapainoksesta.

Via Karelia julkaistiin alun perin vuonna 2009 Aseistakieltäytyjäliiton tukilevyksi, ja sillä vierailevat muun muassa Davo, Eetee, Fintelligens, Jussi Valuutta ja Raappana. Levystä tehtiin tuolloin CD:n ohella vinyylipainos, joka on ollut useiden vuosien ajan loppuunmyyty.

Uudella painoksella 12 raidan kokonaisuus on jaettu kahdelle punaiselle värivinyylille. Painos on numeroitu 300 kappaleen rajoitettu erä ja Aseistakieltäytyjäliitto saa siitä reilun lisensointikorvauksen.

Uusintapainoksesta vastaa Rolling Records, jonka liikkeen lisäksi sitä myydään muissa itsenäisissä kivijalkaliikkeissä ympäri Suomea. Rolling Recordsin eksklusiivisia julkaisuja ei jaella isoille verkkokaupoille tai muille isommille toimijoille.

Rolling Records on aiemmin julkaissut suomalaisen hiphopin puolelta Silkinpehmeen viimevuotisen Basic V2 -albumin tuoreeltaan vinyylinä ja kasettina. Via Karelia ei jää lafkan ainoaksi uusintapainokseksi kotimaisten rap-julkaisujen osalta, sillä lähikuukausille on tiedossa vinyylipainoksia muistakin takavuosien klassikoista.

Via Karelian uusintapainos julkaistaan perjantaina 28. elokuuta. Levy on nyt ennakkomyynnissä.