Kiinnostaisiko matka ruotsalaisen rap-sensaatio Yung Leanin pään sisään?

Hanna Nilsson

Tuore dokumentti nähdään valikoidusti valkokankailla myös Suomessa.

Pieni ikuisuus taaksepäin eli alkuvuodesta ennen koronaa kotimaisilla valkokankailla nähtiin dokumentti edesmenneestä Lil Peepistä. Nyt valikoituihin elokuvateattereihin on tiedossa vastaavalla mallilla dokkari toisestakin nykyräpin isosta nimestä.

Uuden filkan keskiössä on ruotsalainen Yung Lean, joka on keikkaillut muutamaan otteeseen Suomessakin ja tehnyt yhteistyötä suomalaisohjaaja Anton Tammen kanssa. Dokumentin nimi on Yung Lean: In My Head, ja sen ohjauksesta vastaa Henrik Burman.

Dokkaria kuvaillaan kuuluisuuden, päihteiden, ystävyyssuhteiden ja mielenterveysongelmien värittämäksi kasvukertomukseksi. Lisäksi se kertoo ruotsalaiselle hiphop-artistille ennennäkemättömästä menestyksestä kulttiräppärin kiertäessä maailmaa saaden samalla tunnustusta Travis Scottin ja Justin Bieberin kaltaisilta supertähdiltä.

Finnkino järjestää dokumentista näytökset Helsingin Tennispalatsissa ja Itiksessä, Espoon Omenassa, Tampereen Plevnassa sekä Turun Kinopalatsissa keskiviikkona 9. joulukuuta kello 20. Helsinkiläisen REDI-kauppakeskuksen Cinamossa dokkarista järjestetään näytös samana päivänä tuntia aikaisemmin.

Hieman päälle puolentoista tunnin mittaisessa dokumentissa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Trailerin näet alta.