iben uusi video vie katsojan kuvitteellisen e-girl-konferenssin kulisseihin

Julius Konttinen

Isolla työryhmällä toteutettu musiikkivideo huokuu elokuvamaailman estetiikkaa.

DJ Vickyn Vickypedia-podcastissa äskettäin vieraillut ibe julkaisee odotetun e-girl -musiikkivideonsa. Tieto videosta on ollut julkista jo jonkin aikaa, sillä artisti haki siihen avustajia jakamassaan Instagram-tarinassa.

e-girl on kolmas visuaalit tuekseen saanut kappale iben perkele!-albumilta kahden aiemman animaatiovideon jälkeen. Tällä kertaa katsoja kuljetetaan erikoislaatuiseen unimaailmaan, jossa aika on pysähtynyt ja kaikki on muutenkin vähän outoa.

Hotelli Marskissa kuvatussa videossa liikutaan hotellissa, jossa järjestetään fiktiivinen e-girl-konferenssi. Paikan päällä nähtävät ”e-girlit” sekä hotellin työntekijät valikoitiin satoja hakemuksia tuottaneen avoimen haun kautta.

iben vastanäyttelijänä nähdään Anna Airola. Osa katsojista saattaa tunnistaa näyttelijän Ylen Aikuiset-sarjasta.

– Lyhytelokuvamaisen videon tekeminen oli huikea prosessi. Jo pelkkä työryhmän koko sai minussa aikaan pikkupoikamaisen reaktion. Onnistuimme luomaan juuri niin taianomaisen maailman kuin halusinkin, ibe kommentoi.

Musiikkivideo on tehty yhteistyössä tuotantoyhtiö Duotonen kanssa ja se on kuvattu kokonaan 35mm filmille. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Eino Manner, kun taas kuvaajana toimi muun muassa elokuvat Aurora ja Ensilumi kuvannut Arsen Sarkisiants.

– Halusimme tarjota katsojalle vaihtoehdon nykymusiikille kliseisestä estetiikasta. Mielestäni maailma kaipaa nyt söpöyttä ja lapsenmielisyyttä – myös kylmä ja kova räppiskene, Manner kertoo.

e-girlin visuaalit julkaistaan Skorpionin YouTube-kanavalla perjantaina 20. marraskuuta kello 12.00. Lista koko työryhmästä on nähtävissä YouTuben kuvauskentässä.