Kesämusaa parhaimmillaan – Lyttä julkaisi kesähitin, jossa ovat mukana Gettomasa ja Lauri Haav

Jyväskylän kolme nuorta päällikköä yhdistävät voimansa Lytän uudella singlellä.

Vuonna 2020 kehutun yhteisalbumin Tohtori Geton kanssa julkaissut Lyttä palasi soolomateriaalin pariin sainattuaan yhteisdiilin Överdogin ja Universalin kanssa.

Ensimmäistä kertaa samalla biisillä kuultavaan kolmikkoon kuuluvat Gettomasan ja Lyttän lisäksi hetki sitten albumin julkaissut Lauri Haav. Jyväskyläläinen trio räppää uudella biisillä kotikaupunkinsa kaduista ja kappale kulkee nimellä Hamilton. Biiteistä on vastannut Suomen parhaimpiin tuottajiin lukeutuva Ruuben.

– Kolmikko maalaa kappaleessa kuvaa Jyväskylän kuumista kesäkaduista leijuvan ja potkivan tuotannon päälle, kuvaillaan tiedotteessa.

Vaikka kolmikko ei olekaan tehnyt kaikki yhdessä musiikkia ennen tätä biisiä, ovat Gettomasa sekä Lyttä päässeet ääneen kerran aiemmin yhteisellä raidalla vuonna 2014 julkaistulla Lytän omakustannealbumilla.

Seuraavaa yhteiskappaletta on siis odotettu jo pitkään, ja kappaleessa toimii kirsikkana kakun päälle Haavin itsevarma tyylittely. Hamilton on viimeinen single Lytän kesäkuussa julkaistavalta REIJO-albumilta.

Kulttiyhtyeenä pidetystä Korstoraatiosta ponnistanut sekä Gettomasan keikka-DJ:nä toiminut Lyttä on viime aikoina tehnyt nimeä myös tuotantopuolella. Lytän kädenjälkeä voi kuulla Gettomasan Veli mä vannon ja Istu -biiseillä sekä Joosu J:n Matador -singlellä.