Kehäketun ja Setä Koposen klassikko saa seuraajan 21 vuotta julkaisunsa jälkeen

Setä Koponen ja Kehäkettu keikalla Helsingin G Livelabissa helmikuussa 2020.
Loasteeze

Tekeillä on Kehäkettu & Setä Koponen LP.

Yhdelle vuosituhannen alun keskeisimmistä omakustannejulkaisuista eli Kehäketun ja Setä Koposen EP:lle on tulossa jatkoa. Tällä kertaa kaksikolta on kuitenkin tiedossa kokonainen albumi nimeltä Tasavallan partasuut, joka julkaistaan edeltäjänsä tapaan omakustanteena.

Olarilaiskaksikon EP toimi aikoinaan alkusysäyksenä MC TaakibörstallePL 2000 -kappaleella fiitannut Davo liittyi kokoonpanoon, kun se sainattiin Johanna Kustannuksen alaiselle Megamanialle. Börstan paluusta huolimatta Kehäkettu ja Setä Koponen ovat kuitenkin päättäneet palata myös alkuperäiseen reseptiin.

Yhtälöön tuodaan samalla pala No Smoking Teamiä. Uuden albumin tuottajana toimii nimittäin Väiskinäkin tunnettu Pianomies, joka muodostaa No Smoking Teamin yhdessä Kehäketun ja Davon kanssa.

Kehäkettu julkisti projektin Instagramissa. Postauksen näet alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Edu Kehäkettunen (@edumania2017) jakama julkaisu

Projekti saapuu Olarin postinumeron huomioiden otolliseen aikaan eli todennäköisesti loppuvuoteen ’21 mennessä. Sattumaako?

– Tehtiin Kehäkettu & Setä Koponen EP:n 20-vuotistaivalta juhlistava keikka ja sen innoittamana sovittiin lisää keikkoja aika reippaastikin viime vuoden keväälle ja kesälle. Ne nyt tietenkin jäi tapahtumatta niin alettiin sit pistää levyä kasaan, Setä Koponen kertoo.

Koposen mukaan yhteistyön jatkamista duona oli suunniteltu jo ennen EP:n 20-vuotisjuhlaa, mutta varsinaisessa työstössä on aktivoiduttu vasta hiljattain. Silti levyn kappaleista ainakin puolet on jo jonkinlaisella mallilla.

– Viime vuonna oli ehkä muutamat sessarit mutta nyt ollaan käyty Pianomiehen studiolla jokusen kerran nauhottamassa ja biisit etenee siellä todella hyvällä tahdilla.

Levyltä julkaistaan vinyylisinglenä ja videona kappale Ukin matkassa, joka tippuu ”joskus kun lumet on sulanut”. Kuten nimestäkin on mahdollista päätellä, tulee Davokin olemaan läsnä.

Kehäkettu ja Setä Koponen ovat keikkailleet koronasta huolimatta muun muassa Olarin Panimolla, jonka johtaja Koponen nykyään on. Keikan livetaltiointi sekä duon haastattelu on katsottavissa YouTubessa.