Olarin suomirap-veteraanit kokoontuivat samalle levylle – albumin tekemisessä mukana lähemmäs 50 ihmistä, myös Olarin ulkopuolelta

Loasteeze

OYAB-yhtye on myös kokonaisuudessaan nähtävissä Mist sä tuut? -dokkarisarjan Olari-jaksossa.

OYAB eli Olarin Ylis/Alis bändi käsittää liudan suomiräpin veteraaneja, jonka ydinporukkaan kuuluvat Tuomio & Kone, Raimo, Setä Koponen ja Ässä. Pitkän linjan, kieli poskellaan tehneiden artistien viimeisin tuotos on viime perjantaina ilmestynyt 17 kappaletta sisältävä Olari All Stars -albumi.

Projektilta julkaistiin ennakkoon viisi singleä, jotka ovat: Tavallisten ihmisten maailmaSTP, Ajaudun riskialttiiseen tilanteeseenCohibaa sekä Kohtalo farangin. Olarin päätähtien projektilla vierailee myös artisteja Olarin ulkopuolelta, kuten muun muassa Mikidi & GaiafDavo sekä Notkea Rotta.

Muun muassa Tuomio & Kone -duosta sekä Reilukerho-kokoonpanosta tuttu Tuomio kertoo seuraavasti levyn synnystä:

– Alun perin meillä oli kai tarkoitus tehdä Reilukerhon levy, mutta se ei oikein lähtenyt etenemään. Sitten tuli lockdown ja kaikki baarit ym. menivät kiinni ja yllättäen mun kotistudiolla alkoikin pyörimään vähän enemmänkin porukkaa. Aika nopeesti sitten päätettiin tehdä vähän häilyvämmällä kokoonpanolla biisi kerrallaan ja katsoa mitä siitä tulee. Tuohon maailmantilanteeseen tosi toimiva järjestely kun ”perhepiirissä” oli about ainoa mahdollisuus vähän juhlia… ja nauhoitella samalla. Aika kotikutoinen paketti tosta sitten tuli. 17 raitaa, kaikki aika erilaisia. Levyn tekemiseen osallistui yhteensä lähemmäs 50 ihmistä.

Yhtyeen levyjulkkareita juhlitaan Espoossa sijaitsevan Olarin Panimon vieressä sijaitsevassa Trap Factoryssa perjantaina 31. maaliskuuta. Artistit ovat lupautuneet vetämään 22 biisin keikan, mihin sisältyy myös väliaika. Liput tapahtumaan ovat myynnissä Tiketissä.

OYAB on myös mahdollista bongata Yle Areenaan ilmestyneessä Mist sä tuut? -dokumenttisarjan toisen kauden Espoo-jaksossa, jossa kuullaan levylle julkaistu Postinumeropojat. Kappaleelle julkaistiin myös oma musiikkivideo, jonka on tehnyt Henri Lo.

Ota alta haltuun suomirap-veteraanien albumi ja sukella syvälle Olarin meininkeihin.