Yeboyah laskee päiviä EP:n julkaisuun – esimakua kokonaisuudesta antaa kesäanthem Slanin kanssa

Hayley

Kaksikon kappale on ensimmäinen julkaisu Yeboyahin pian julkaistavalta kokonaisuudelta.

Helsinkiläinen artisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Yeboyah aloitti soolouransa vuonna 2017 singlellä nimeltä Broflake. Tämän jälkeen artisti on julkaissut vuonna 2019 Elovena EP:n sekä vuonna 2021 debyyttialbuminsa Perhosefekti. Julkaisut ovat tuoneet artistille lukuisia Emma-ehdokkuuksia sekä keikkoja kaikilla kotimaisilla suurilla festareilla.

Nyt valovoimainen artisti palasi musiikin julkaisun pariin 10X-nimisellä singlellä. Kappaleella on mukana suomiräpin nouseviin nimiin kuuluva Slani, jonka viimeisimpiin julkaisuihin kuuluu energian ja itsevarman asenteen täyteinen single Skip.

Yeboyahin fiilis kappaleen julkaisusta on erittäin innostunut.

– Oon super innoissani, sillä oon odottanut tätä julkasua jo pitkään. Kappaleen oli tarkotus tulla jo viime kesänä ulos. Tää tuntuu erityisen spesiaalilta julkasulta monesta syystä. Se on ensimmäinen sinkku parin viikon päästä droppaavalta YEBO& EP:ltä jonka jokaisella biisillä on toinen artisti mukana.

Perjantaina 7. huhtikuuta tulevalla kokonaisuudella Yeboyah haluaa luoda tilaa artistien yhteiselle tekemiselle.

– Halusin tän tulevan EP:n myötä luoda tilaa yhteisölliselle tekemiselle. Idea kollaboraatio-EP:stä on ollut mun mielessä jo useamman vuoden ja ajatus vaan jalostui kun reissasin ulkomailla viime vuonna. Mun mielestä Suomessa korostetaan tosi paljon yksin tekemistä tai sit jos tehdään yhteistyötä niin usein taustalla on hyötymistarkoitus. Mä haluan kannustaa ihmisiä siihen suuntaan, että luodaan yhdessä ja opitaan toisiltamme. Yhdessä luominen on monesti paljon haastavampaa koska jokainen tullaan eri paikoista, mutta yhdessä tekeminen on ainoa tapa miten voidaan mennä yhteiskuntana eteenpäin. Kun kuulin Slanin soolomusaa, tuli heti fiilis että haluun tehdä jonkun kollaboraation hänen kanssaan. Slanin verse toi biisiin erilaisen näkökulman ja on hyvä esimerkki siitä miten yhdessä tekeminen voi luoda jotain täysin uutta.

Uudelle singlelle julkaistiin tänään myös näyttävä musiikkivideo, joka on ensimmäinen Yeboyahin kokonaan itse ohjaama video. Haave videon ohjaamisesta on ollut mielessä jo vuodesta 2017 asti.

– Oon ihan ekasta Broflake-videosta asti ollut tosi hands-on ohjaamisessa ja videotuotannossa, mutta nyt tuntui oikealta ohjata kokonaan itse. Videon avulla haluun nostaa esiin sen miten paljon ennakkoluulot vaikuttaa siihen miten me nähdään maailma. Videon lopussa saattaa yllättyä, ettei kaikki ollutkaan niin miten aluksi luuli. Musiikkivideo on mun debyyttiohjaus ja tuotin sen mun yhtiön Abenayon alla yhdessä Babetonin, Nita Rehtosen kanssa, hän kertoo.

Pian julkaistavalla kokonaisuudella tullaan kuulemaan artistin elettyä elämää ja läheisiä.

– EP:n tekeminen on ollut tutkimusmatka yhteisöllisyyteen ja sen syntymisen aikana eletty aika on opettanut mulle paljon. Kappaleilla tullaan kuulemaan mun ystäviä ja perhettä.

Slanin kanssa yhteiseen kappaleeseen artisti inspiroitui ollessaan lomamatkalla.

– Inspiroiduin Meksikon reissullani Slanin Ylös alas musiikkivideon nähdessäni ja tajusin että meidän pitää tehdä biisi yhdessä. Otin oman versen, hookin ja kertsi-idiksen ylös puhelimen voicenoteseihin ja menin studiolle Danitellon ja Cherifin kanssa heti Suomeen saavuttuani. Laitoin session aikana demon Slanille ja Slani oli heti messissä, siitä se sit eteni. Tää biisi bängää ja musavideo on leija, mutta parasta on ollu tutustuu Slaniin paremmin tän yhteistyön myötä.

Kappaletta Yeboyah kuvailee hyvän mielen kesäbiisiksi.

– Tällä biisillä on itsevarma ja vapaa vibe. Se vois olla hyvä kesäanthem. Meillä oli Slanin kanssa hauskaa tätä tehdessä ja soundillisesti meidän äänet sopii hyvin yhteen.

Tulevalta kesältä artisti odottaa musiikin luomisen, julkaisemisen sekä keikkailun lisäksi omaa aikaa.

– Fiilis tulevasta kesästä on odottava ja innostunut, mutta myös tyyni. Tällä hetkellä priorisoin elämässäni rauhaa ja heittäytymistä itseni äärelle. Keikkaa on, mutta isoimmat festarit uupuu vielä. YEBO& EP julkaisun jälkeen valmistelen keikkojen ohella uutta musiikkia.

Nappaa musiikkivideolla varustettu biisi haltuun alta.