Cledoksen CEISSI-albumista ei ole näköpiirissä deluxe-versiota – päätösraita saa silti lisäelämän

Yhteisen kappaleen tehneet Cledos ja BEHM ovat molemmat ehdolla Vuoden artistiksi Emma Gaalassa.
Matias Jalmari

LIFE:n uusintaversiolla on mukana BEHM.

Cledos ja BEHM julkaisevat yhdessä uuden singlen Life (Sun luo). Kyseessä on uudelleenversiointi Cledoksen viimevuotisen ja nyt jo platinarajan rikkoneen CEISSI-debyytin house-henkisestä LIFE-päätösraidasta.

Viime vuonna Yhdysvalloissa nousi isoksi trendiksi albumi- ja EP-kokonaisuuksien deluxe-versiot. Kaksikon yhteistyö ei kuitenkaan enteile sellaista, sillä singlejulkaisu on irrallinen julkaisu CEISSI:stä.

– Originaaliversio biisistä on saanut julkaisustaan saakka paljon rakkautta ja ollaan fiilistelty sitä myös tiimin kesken, joten koettiin että se ansaitsee uuden elämän. Kuulin, että BEHM fiilaa biisiä myös, joten hänen hyppääminen träkille tuntui luontevalta ja lopputuloksen kuultuani en olisi voinut kuvitella siihen sopivampaa tyyppiä. Alkuperäisestä versiosta puuttui kokonaan toinen verse, jonka BEHM paikkaa tulkinnallaan täydellisesti, Cledos avaa tiedotteessa.

Kappale on ensimmäinen kerta kun Warnerin alaisuudessa levyttävät artistit työskentelevät yhdessä. BEHM kertoo innostuneensa alkuperäisestä versiosta ensikuulemalta.

– Katsoin syksyllä uteliaisuuttani Cledoksen lyhytelokuvan. En vieläkään tiedä mitä tapahtui, mutta LIFEn lähdettyä soimaan menin kai vähän sijoiltani. Siinä oli jotain poikkeuksellista. Mietin mielessäni hypoteettista verseä, jonka itse olisin biisiin kirjoittanut, vaikkei tällaista mahdollisuutta ollut silloin tarjolla. Myöhemmin sellainen kuitenkin syntyi, kun kerroin rakastavani kappaletta. Paperilla Cledos ja BEHM näytti mielestäni hauskalta, jopa vähän mahdottomalta. Lopputulosta kuunnellessa tulee silti sellainen olo, että ’näinhän tämän kuuluikin mennä’, BEHM sanoo tiedotteella.

Single julkaistaan perjantaina 12. maaliskuuta. Kannen näet alta.