”Me ollaan suomiräpin Mötley Crüe” – Kalle Kinos teki levydiilin Rutiluksen kanssa

Kalle Kinos poseeraa kädet yhdessä verkkokellarissa.
Edelliset sooloprojektinsa Kalle Kinos on julkaissut Cosmic Playgroundin kautta.
Loasteeze

Kalle Kinos julkaisee seuraavan albuminsa uudella levy-yhtiöllä.

Viime vuosina erittäin aktiivisesti uutta soolomateriaalia julkaissut Kalle Kinos on löytänyt uuden kodin Särren ja Pianomiehen luotsaamalta Rutilukselta.

Tampereen Lamminpäässä varttuneen rap-artistin ensimmäistä singleä tuoreella levy-yhtiöllä on lupa odotella julkaistavaksi alkuvuodesta 2019.

Edelliset sooloprojektinsa Cosmic Playgroundin kautta julkaissut Kinos kertoo olevansa todella tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteensa. Kaikki on kunnossa niin koti-, urheilu- kuin musiikkiasioidenkin suhteen.

– Oon 39-vuotias ja tein juuri levysopimuksen geimin relevanteimman labelin kanssa. Kaikki on mahollista, jos ei anna periks. Se on virsi mitä mää aina veisaan, mut shit is real. Mikään tästä ei oo itsestäänselvää mulle, Kinos toteaa.

Rutiluksen uusi heavy hitter on tiputellut tasaiseen tahtiin uusia julkaisuja jo useamman vuoden ajan. Näin ei kuitenkaan ollut aina.

– Viime vuosien tiheä julkaisutahti on johtunut puhtaasti elämänmuutoksestani. Alkoholi vei lähes kaiken ajan aikoinaan. Olisin mieluummin kuollut kuin tuhlaisin jäljellä olevat vuoteni pubeissa. Aika tehdä töitä.

Nykyään pääkaupungissa vaikuttavan Kinoksen mukaan Eiran Jordani lähestyi häntä suunnitelmiensa kanssa viime kesän loppupuolella. Vaikka diilin tekeminen onnistuikin helposti, niin takavuosina tilanne ei ehkä olisi ollut niin yksinkertainen. Tuolloin hänen vanhan kotikaupunkinsa ja Punavuoren henkinen välimatka oli todella pitkä hiphop-piireissä.

– Kilpailuasetelma kaikkien välillä oli sillon selkeämpi ja suomiräpissä vallitsi ”kaikki muut paitti minä ja mun frendit on paskaa” -asenne. Mikä kai kaikkein urpoimmilla tyypeillä on edelleen, pitkän linjan tekijä kertaa.

– Davon, Rööperin goat-mc:n piti sainata joskus Open Recordsille, mut se ei vissiin menny hyvin. Tuntu et sellanen paska ja kyräilevä ilmapiiri alko sillon mut on alkanu hälvetä. Itse en heittaa ainakaan, Punavuoreen muuttanut artisti jatkaa.

Tuolloisesta ajan hengestä huolimatta Kinos ei muista ikinä joutuneensa vääntämään kättä korishullun yhteistyökumppaninsa kanssa.

– Ollaan Särren kans vaihdettu sanaa noin kymmenen vuoden ajan. Koris ja musa yhdistää. Viime vuosina se on tullu vielä tutummaks ja on sit tehty biisejä. Ollaan erilaisia mut ei meillä oo mitään erimielisyyksiä ollut muistaakseni. Kun muutin Helsinkiin, nii se autto mua ja näytti vähä landespedelle tontteja. Mutual respect.

Levy-yhtiönä Rutilus ei ole jäänyt harmaaksi tapaukseksi. Vuonna 2016 perustetun yhtiön listoilta löytyy esimerkiksi feministisistä sanoituksistaan tunnettu Adikia, jonka anteeksipyytelemättömät kappaleet ovat saaneet aikaan paljon keskustelua. Yhtä lailla huomiota herättää labelin edellinen sainaus Ville Valoton, joka tuo transnaisena uudenlaisen äänen suomalaisen hiphopin kentälle.

– Rutiluksen artistikattaus sisältää kirjavan joukon ei välttämättä helposti pureskeltavia, mutta superlahjakkaita akteja. Kaikille on joskus näytetty ovea tässä geimissä, mut kukaan ei oo luovuttanut. Me ollaan suomiräpin Mötley Crüe. Oon innoissani kaikkien musiikista ihan vilpittömästi ja siksikin oli helppo lähteä labeliin mukaan, Kinos sanoo.

Huhtikuussa yhteisen Kalevacation-projektin Tiedemiehen kanssa julkaissut Kinos aikoo jatkaa luottotuottajansa biiteille sylkemistä tulevaisuudessakin. Tällä hetkellä hän ei kuitenkaan tiedä, tullaanko Flegmaatikot-tuottajan panosta kuulemaan uudella sooloalbumilla. Todennäköisesti ainakin grafiikat ovat tuttua kädenjälkeä.

– Tulevasta albumista en haluu paljastaa liikaa vielä tässä kohtaa, mut oon Kalifornia-Keken kans nyt äänitellyt ekat demot siihen. Oon todella hyvällä mielellä visiosta ja saundista mitä on rakennettu Suokin studiolla. Tää levy on tarkotus laittaa bängään ihan huolella. Sillai ku ei koskaan aiemmin suomiräpissä, Kinos lupaa.

Syksyn mittaan konkari tullaan näkemään omien keikkojensa ohella muun muassa ensimmäistä kertaa Rap SM Freestyle Battle -tapahtuman tuomaristossa. Seuraavaksi Kinos on mahdollista nähdä lavalla perjantaina 19. lokakuuta, kun artisti keikkailee Joensuun Kimmelin Big Bängers -klubilla Tykopaatin kanssa.