Propsit tatuoinnin muodossa: Ruma

Ruma istuu pöydässä kännykkä kädessä.
30-vuotiaalla Rumalla on kehossaan toistakymmentä tatuointia.

Kells kulkee helsinkiläisartistin mukana joka paikkaan.

Yhä useammalla on 2010-luvulla tatuointeja, ja monilla niihin liittyy jokin isompikin tarina. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että ihoon on ikuistettu omassa elämässä tärkeiden kappaleiden sanoituksia tai musiikillisia innoittajia.

Klangin ensimmäisessä juttusarjassa nähdään, millaisia leimoja suomalaiset ovat ottaneet kuuntelemiensa artistien inspiroimina. Hommassa on kuitenkin pieni koukku: tällä kertaa keskiössä ovat kotimaisen urbaanin musiikin tekijät, joilla on tatuointi jostakin toisesta saman genren artistista.

Hiljattain uuden Piñata-singlen julkaisseella 30-vuotiaalla Rumalla on kehossaan toistakymmentä tatuointia. Niistä ensimmäisen hän otti salaa ala-ikäisenä, ja sen jälkeen inkkiä on hakattu lisää useampaan otteeseen.

– Mulle tatuoinnit on kunnianosoitus asioille, jotka merkitsee mulle jotain ”hieman enemmän”. Jos jokin asia on vahvasti osa mua, niin mä haluan ikuistaa sen mun iholle. Tatuoinnit on taidetta ja olkoon iho niiden kanvaasina, rap- ja r’n’b-artisti pohjustaa.

Ruman tuoreimpien tatuointien joukkoon kuuluu maaliskuussa otettu kunnianosoitus r’n’b- ja soul-ikoni R. Kellylle, joka on yksi artistin pitkäaikaisista musiikillisista esikuvista.

– Sillä on hullu kynä! Kelly on yksi isoimmista syistä, miksi mä eksyin r’n’b:n ja popin maailmaan.

Kuvan teki töölöläisen Hidden Bones -tatuointistudion Teemu Brotkin, jonka vanhan koulukunnan räppipäät saattavat muistaa myös The Rudimentals -kokoonpanon DJ Cutthroatina. Noin kahdeksan tunnin mittaiseen tatuointisessioon ei vaadittu pitkää harkinta-aikaa.

– Teemu tatuoi mun oikeaa käpälää ja puhuttiin jotain R. Kellystä. Jossain vaiheessa se heitti, että ”et muuten uskalla ottaa isoa R. Kellyä jonnekin näkyville!” Hidden Bonesin apprentice kaivoi jostain ”härskeimmän” mahdollisen R. Kelly -promokuvan esiin ja mä sanoin, että ilmoita päivä niin tehdään. Teemu taisi hakata sen muhun heti seuraavalla viikolla, Ruma nauraa.

https://youtu.be/GIQn8pab8Vc

Superstaran katalogista Ruma nostaa itselleen tärkeimmiksi julkaisuiksi hitit Bump n’ Grind, Real Talk ja Ignition (Remix). Muille kirjoitetusta kappaleista päällimmäiseksi hänen mieleensä nousevat Michael Jacksonin You Are Not Alone ja The Isley Brothersin Contagious.

– Sillä on kyllä tosi paljon kovia legenda-statuksen biisejä, melsuja ja sanoituksia, esimerkiksi I Believe I Can Fly, Ruma toteaa.

Kaksi yhteislevyä Jay-Z:n kanssa aikoinaan julkaissut ja molemmilla kerroilla kohun keskelle joutunut chicagolaislaulaja on ollut taas otsikoissa vähintäänkin kyseenalaisista syistä. Ruman mukaan hänen tatuointinsa ei kuitenkaan liity millään tavalla Kellsin henkilökohtaiseen elämään, eikä siitä ole myöskään tullut oikeastaan ollenkaan kielteistä palautetta.

– Kyllä jengi vähän kyselee, että miksi sä otit tuon. Mulle tämä kuva edustaa kuitenkin niin eri arvoja kuin mitä jengi kelaa huhupuheiden perusteella, joten miksei? Muutenkin moni pitää esimerkiksi Michael Jacksonia popin kuninkaana ja palvoo sen musaa, vaikka sen henkilökohtaisessa elämässä oli puolet enemmän huhuja ja syytöksiä. Ehkä jengi ei tiedä täällä kuka R. Kelly on. Mun tietääkseni Kellyä ei ole tuomittu mistään näistä syytöksistä, mutta saatan olla väärässäkin. Ihmeen vähän on kyllä tullut muuta kommenttia kuin positiivista.

Huhtikuussa oman esikoisalbuminsa Ruma Helsinki julkaissut artisti on jo suunnitellut useiden uusien tatuointien hankkimista. Puheissa on ollut tatuointi esimerkiksi Wu-Tang Clanin sekopäisimmästä jäsenestä, vuonna 2004 kuolleesta Ol’ Dirty Bastardista.

– ODB on kanssa ollut yksi iso inspiraation lähde, Ruma tunnustaa.

https://www.instagram.com/p/BgWjCd0jSXF/?hl=fi&taken-at=241397132

Tsekkaa myös sarjan edellinen osa Propsit tatuoinnin muodossa: Loasteeze.