Kaksoiselämää – Baby Blu kertoo biisillään tunteita herättävän kasvutarinansa

Lumi Hartikainen

Monsp Recordsin artisti käsittelee kappaleelaan menneisyyden traumoja.

Monspille sainattu Baby Blu on julkaissut ensimmäisen kappaleensa Spotifyihin vuonna 2020.

Artistin soundin kuvaillaan kuulostavan siltä, miltä baby blue -väri näyttäisi. Laulaja omaa lapsuudesta asti intensiivisen musiikkikasvatuksen ja opinnot jazz-rumpaliksi. Ensimmäinen Monsp Recordsin kautta julkaistu single ABC avasi laulajasta uuden, astetta herkemmän puolen ja käsittelee kappaleissaan useita vaikeita aiheita, joilla hän haluaa antaa mahdollisesti vertaistukea ja lohtua kuuntelijoille.

Uusimmalla Kaksoiselämää-biisillä kuullaan omaelämäkerrallista räppiä, jossa Baby Blu porautuu menneisyyden traumoihin ja nuoruuden identiteettikipuihin. Henkilökohtainen kappale tihkuu kaksoiselämän synnyttämää tuskaa ja menee syvälle kuuntelija ihon alle. Kirjoittamisessa on ollut mukana Yrjänä, jonka kanssa Blu on työskennellyt aikaisemminkin.

– Kävin keväällä paljon läpi omia traumojani ja menin studiolle Yrjänän kanssa, jossa keskusteltiin tosi paljon mun kulttitaustasta ja menneisyydestä Intiassa Himalajan vuoristossa. Sanoin sille, että oon kyllä elänyt jäätävää kaksoiselämää, ja se sanoi, että tossa on biisi. Siitä kaikesta puhuminen tuntui tosi oikealta siinä hetkessä ja yhtäkkiä mulla olikin kaksi verseä valmiina. Vaikka moni ihminen ei pystyisikään samaistumaan kultissa olemiseen tai Intiassa sisäoppilaitoksessa asumiseen, niin kaikki tietää miltä tuntuu pitää yllä kulissia, Baby Blu kertoo

Mikäli joku muu kamppailee kuinka olla avoimesti oma itsensä, kertoo Baby Blu itselleen armollisuuden ja rehellisyyden olevan tärkeitä asioita sen kanssa eteenpäin menemisessä.

– Uskalla olla haavoittuvainen ja nöyrä. Kukaan meist ei oo täydellinen mut koita olla paras versio itestäsi. Kuuntele itteäs, et kuka sä haluut olla. Oo myös itselles armollinen, etenki jos sulla on jumissa joku käyttäytymismalli päässä, nii anna se itelles anteeks ja vaan  pyri olemaan toisin.

Kasvaessaan laulaja kertoo pelon olleen vahva syy, joka ylläpiti pitkään omia kulisseja arjessa.

– Henkilökohtasesti mua pelotti pitkään, et miten muut näkee mut sit kun oon aidosti minkälainen oon. Jouduin muovautuu nuores iässä paljon aina ympäristöön enkä uskaltanu olla oma itteni, koska se oli nii helvetin pelottavaa. Elämä tuntu pitkään selviytymiseltä ku piilottelin sitä, minkälainen oon mut nyt kun oon oma itteni nii kaikki ihmissuhteet tuntuu paljon helpommilta aina parisuhteista perhesuhteisiin asti. Ne jotka rakastaa sua pysyy aina sun lähellä, hän toteaa lämpimästi.

Henkilökohtaisella tarinankerronnalla ja omaperäisellä soundilla hurmaava artisti omaa myös paljon kokemusta keikkailusta. Seuraavaksi hänet voidaan nähdä Lost in Music -festivaalilla.

– Se kun on koronan aikana noussut artisti niin keikkalavoille pääsyy on ootettu. Kokemusta keikkailusta mulla on jo paljon ja i got a hell of a show for you. En malta oottaa et nään kaikki livenä tuol festivaaleilla.

Kuuntele ajatuksia herättävä single alta.