JVG:n elokuva saa ensi-iltansa elokuussa – trailerilla kuullaan muun muassa Jare Tiihosta

Anton Sucksdorff

Työryhmällä on ollut käytettävissään materiaalia satojen tuntien edestä.

Vuonna 2016 siihenastisen matkansa kirjan muotoon saattanut JVG tuo uskomattoman tarinansa myös valkokankaille. Lähes kolmen vuoden ajan työstetty JVG-elokuva: Vuodet on ollu tuulisii saapuu ensi-iltaan kesän lopussa.

Elokuvan tuottaa Cocoa Play ja sen ohjauksesta vastaavat Taito Kawata ja Miika ”Särre” Särmäkari. Lisäksi sitä on ollut käsikirjoittamassa ja tuottamassa Lasse Järvi, joka on työstänyt samanaikaisesti 2Pac-dokumenttisarjaa Outlaw: The Saga of the Shakurs.

JVG:n Jare ja VilleGalle antoivat elokuvantekijöille vapaat kädet rakentaa avoin ja rehellinen kertomus heidän tähänastisesta matkastaan. Kansainvälisen tason tekijätiimiin luottava kaksikko ei ole siis itse puuttunut sen sisältöön lainkaan.

JVG-elokuvan levittää SF Studios ja se tulee elokuvateatterilevityksen jälkeen yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon sekä Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun. Sen synopsis kuuluu näin:

”Kymmenen vuoden ajalta taltioidun ennennäkemättömän videomateriaalin ohella elokuvassa pääsevät ääneen JVG ja sen tarinaa rakentamassa olleet taustavaikuttajat, perheenjäsenet ja ystävät.

Yhtyeen tarina alkoi kahden kaverin Jare Brandin ja Ville Gallen sekä heidän lätkä- ja artistituttavien rap- ja videoharrastuksesta. Vuonna 2011 Häissä-single räjäytti potin ja loppu on historiaa. Kymmenen vuotta ja kuusi albumia, kymmeniä radiohittejä, vuoden striimatuimpia biisejä, yhtyeestä kertovan kirjan sekä 13 Emma-pystiä myöhemmin JVG toteaa elokuvassa: Ei tästä koskaan pitänyt tulla näin suurta.”

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii saapuu valkokankaille perjantaina 27. elokuuta. Trailerin näet alta.

https://youtu.be/8EstNRo6Uog