Uuden EP:n dropannut Loasteeze pitää kiinni kutsumanimestään

Vili Arolinna

Tuottaja-DJ:n uudet yhteistyökumppanit heiluttelevat keskaria muodille ja poliisille.

Viime vuonna ensimmäisen tuottajalevynsä julkaissut Loasteeze pitää uudella projektillaan huolen siitä, että hänen kutsumanimellään on katetta. Helsinkiläisartistin bränikkä julkaisu onkin nimeltään Työmyyrä-EP, joka toimii välietappina matkalla kohti seuraavaa kokopitkää tuottajalevyä.

Pääosin kesäisen kuuloisella levyllä on vierailijoina niin Steezyn vanhoja yhteistyökumppaneita kuin uusiakin tuttavuuksia. Heistä ensimmäiseen kategoriaan lukeutuvat Eino Antiwäkki, MC Rambo ja Kristo.

– Kriston kanssa tehtiin pitkään tekeillä ollut vanha Kristo & Steezy -biisi nyt vihdoinkin valmiiksi. Biitin projekti oli tuhoutunut, oli vaan wav-tiedosto jäljellä. Visa sai sen hyvin ruuvattua kuntoon. Eino taas tulee olemaan mun kaikilla projekteilla, halusi tai ei, Loasteeze kertoo.

Ensimmäinen levyllä kuultava uusi yhteistyökumppani on Silkinpehmee. Kaksikon yhteiselle Fvck Fääshön -kappaleelle tehtiin myös Video Kallialan tuella musiikkivideo, sillä biisin ympärille oli helppo rakentaa hyvä konsepti.

Toinen tuore nimi Steezyn ansioluettelossa on lappeenrantalaislähtöinen Raipati, jonka Loasteeze tapasi ensimmäisen kerran samaan aikaan kuin Sticky Fingazin ja Fredro Starrin. Steezy toimi tuolloin Helsinkiin keikalle saapuneen Onyxin keikka-DJ:nä ja Kaucas ryhmän lämppärinä.

Loasteeze julkaisi aiemmin tänä vuonna toisen Kaucas-taustaisen artistin eli Laineen Kasperin kanssa yhteisen kappaleen. Raipati oli yhteistyökumppanina tasan yhtä no-brainer hänen pyytäessään biittiä kehittelemälleen tarinabiisille.

– Oon arvostanut LPR-meininkiä jo pitkään, mun mielestä niillä on ollut siisti meininki. Niiden tyyli on ihan erilainen verrattuna muihin kaupunkeihin.

Kuuntele EP alta. Varsinaisia levyjulkkareita projektille ei järjestetä, mutta Steezy on julkaisupäivän iltana DJ-keikalla helsinkiläisen Fat Ramenin Fatty Friday! -tapahtumassa.