Itseironiaa ja soljuvaa tarinankerrontaa – tältä kuulostaa 6mäen kesäbiisi

Juuso Aalto / Aaltokuvia

Tamperelainen artisti-tuottaja julkaisi uuden kappaleen.

Artistina ja tuottajana tunnetun tamperelaisen 6mäen tämän vuoden ensimmäinen single julkaistiin musiikkivideon kera viime viikolla. Muun muassa Tre-Funk III ja Velvet Boyz -yhtyeistä tutun artistin uudessa Oon se G -singlessä moderni g-funk kietoutuu modernin rap- ja talkbox-tulkinnan kanssa yhteen räjähtävän ajattomaksi rap-taiteeksi.

3rd Rail Musicin julkaisemassa kappaleessa 6mäen räp ilmaisun notkeus ja satiirinen sisältörikas kerronta saa taustalleen tiukasti möyrivän g-funk-biitin, jota värittää myös 6mäen tavaramerkkinä tunnettu talkbox. Kappaleella kuullaan myös legendaarisen DJ Behan scratchejä. Musiikkivideon ohjasi Juuso ”Aaltokuvia” Aalto.

– Tuntuu erittäin hyvältä julkasta pitkästä aikaa! Tää biisi syntyi alkukesästä ja lähti käytännössä heti Langenin masterointipajalle ja digiputkeen valmistuttuaan. Fiilistelin kovasti biisiä ja halusin sen vielä kesän aikana ulos, koska real g`s flower in the summer, hän toteaa iloisesti.

Fiilis kappaleessa on ironiaa huokuva ja räppäri toivoo, että sen kerronta saa kuuntelijan nauramaan joidenkin kohtien samaistuttavuuden vuoksi.

– Kappalehan on minä-muotoon kirjoitettu kertomus henkilöstä, jonka arvomaailman huipulla on raha, menestys ja maine. Kappaleen hahmo määrittää musiikin kilpailuksi, ihannoi väkivaltaa, välttelee vastuitaan uhriutumalla ja rehentelee menneisyytensä perseilyillään. Täysi pelle siis. Hahmossa on silti mukana myös aimo annos itseironiaa, mutta missä, se jääköön kuuntelijan arvioitavaksi. Toivoisin, että kappale viihdyttäisi kuulijaa ja kuulija osaisi nauraa kappaleen hahmolle. Koska kappaleen henkilö on monelle varmasti myös samaistuttava, ei itselleen nauraminen ole koskaan huono taito.

Suosikkikohta artistille on kappaleessa kertosäe, sillä se syventää sivuhahmoineen tarinaa ja kerrontaa.

– Kertosäe kokonaisuudessaan on suosikkiosuuteni kappaleesta! Tykkään myös hahmon homiesta Jarista, joka mainitaan kappaleessa monessa kohtaa. Jari syventää oivasti kappaleen hahmon henkilökuvaa, hän pohtii.

Kurkkaa 6mäen biisi ja musiikkivideo alta.