Ikuisesti itseään kehittävä Axel Kala pomppaa pian myös lavoille: ”Tuntuu hyvältä poistua omalta mukavuusalueelta”

Ville Leppänen

Artisti uusi single on osa johdantoa kohti tulevaa albumia.

Räppäri ja tuottaja Axel Kala julkaisi uuden kappaleen Kosketan pilvii, joka on on osa johdantoa kohti artistin ensi vuonna ilmestyvää albumia. Axel on yhdessä tuottajansa Skywalkin kanssa työstänyt uutta albumia koko alkuvuoden.

– Koulusta valmistumisen jälkeen ekat neljä vuotta oli rankkoja. Päätin jo ennen valmistumista et haluun tienaa räpillä leivän pöytään. Istuin neljä vuotta työttömänä ja tein joka päivä uusia biisejä ja biittejä. Ihmiset ympärillä tuntu usein pitävän mun unelmaa musasta liian kaukasena ja vaikeena. Musta tuntu et ne kelas et mä vähä vaa harrastelen tai leikin. Mut kokoajan tiesin et oon lähempänä sitä mitä haluun, hän toteaa.

Vaikka Kalalla non tullut useita menestyskappaleita, joihin lukeutuu muun muassa platinaa striimannut Moni meist, on hänellä edelleen päässään musiikista ja sen tekemisestä sama tunne kuin aloitusviivalla ollessaan.

– Hassuu on se, et mulla on edelleen sama fiilis. Monii juttui on saavutettu mut tiiän et mun unelma ei tuu ikinä olee valmis. tosta tää biisi kertoo mun sanoilla. Koen, että aina voi kehittyä ja se on tässä samalla se suola. Siistii et jengi seuraa mun tarinaa, oon kaikille ja kaikelle kiitollinen.

Artisti on luonut musiikkia useiden Suomen kärkiartistien kanssa, joihin lukeutuu esimerkiksi KubeStepa, Are, Gettomasa ja Pyrythekid. Vaikuttavia saavutuksia omaava artisti on aiemmin kieltäytynyt keikkailemasta, mutta ensi vuoden puolella hän saattaa astua myös lavojen puolelle jopa useammin kuin yhden kerran.

– Idea keikkailuun lähti yhelt mun kaverilta Ibulta. Hän kerto, et aikoo hypätä laskuvarjohypyn, vaikka omaa hirveän korkeenpaikankammon. Sit kysyin et miks hän hyppää sen ja sit se totesi, että haluu haastaa itteään. Mulle esiintyminen on aina ollu sellanen tietynlainen pelko, jonka takii haluisin sitten haastaa itteäni sit siinä tästä inspiroituneena.

Keikkailun ohessa artisti haluaa esitellä visuaalista puolta, jossa on ollut luovana tekijänä Instagramissa vl.graphics nimellä taidetta tekevä henkilö.

– Oon tosi ujo ja sit toi visuaalisuus on auttanut oman  itseilmaisun kanssa. Mulle on musiikin teossa ollut aina tärkeintä se itse musiikin tekeminen, ei huomio tai massi. Tuntuu kuitenkin hyvältä poistuu tarkotuksella mukavuusalueelta ja päästä toteuttaa vl.graphicsin tekemät visuaalit keikkalavoilla, hän sanoo.

Kuuntele Axel Kalan uusin kappale alta!