Ilmastointiteippiä ja rap-kentän isoja nimiä – Adikia sai visuaalit Wuornos-kappaleelleen

Adikia poseeraa katsoen hieman taaksepäin.
Musiikkivideolla nähdään laaja joukko Adikian kollegoita.
Miikka Lommi

Videolla nostetaan esiin seksuaalisen väkivallan sukupuolittuneisuus.

Edellisellä Koskematon (RMX) -videollaan paljon keskustelua nostattanut Adikia on julkaissut uuden musiikkivideon. Tällä kertaa visuaalit tuekseen on saanut viime vuoden puolella julkaistu Wuornos.

Kappale sai nimensä suomensukuiselta jenkkisarjamurhaaja Aileen Wuornokselta, joka tunnusti tappaneensa seitsemän miestä, joista jokainen oli hänen mukaansa yrittänyt raiskata hänet. Rutilukselle kiinnitetty helsinkiläisartisti kirjoitti kappaleen aikoinaan anthemiksi öisille kävelyille klubilta kotiin.

Tuoreella videolla nähdään laaja joukko Adikian kollegoita. Kameran eteen on saatu muun muassa Paleface, Solonen, Matti 8, HaamuSärre, Aksim ja SONNY.

Adikian mukaan videolle pyydettiin mukaan nimenomaan miespuolisia räppäreitä, koska hän halusi nostaa esiin seksuaalisen väkivallan sukupuolittuneisuutta.

– Alun perin miesräppäreiden oli tarkoitus lipsynkata kirjottamaani tekstiä, sillä halusin tutkia miten teksti muuttuu kun sen esittää mies, Matriarkaatti-podcastin ja -klubin perustajiin lukeutuva Adikia kertoo.

Kuvausvaiheessa videon työryhmä kuitenkin totesi, että lopputuloksesta tulee vaikuttavampi kun esiintyjien suut on teipattu kiinni.

– Usein puhutaan, että miehet kirjoittaa universaaleista aiheista ja naiset omasta sukupuolestaan. Wuornoksen kaltaista tekstiä on ehkä perinteisesti pidetty naiskokemusta käsittelevänä, mutta itse koen että tekstiin voi samaistua kuka vaan joka on joutunut uhkaaviin tilanteisiin tai kokenut väkivaltaa. Toisaalta miesten kokemaa väkivaltaa vähätellään usein, varsinkin seksuaalista, Adikia jatkaa.

Katso musiikkivideo alta. Ohjaajana on toiminut artistin kaikkien aiempien paitsi Koskematon (RMX) -videon tapaan Miikka Lommi.