Hussan #takichallenge on päättynyt – voittajaksi nousi Adi Klementin

Jukka Ruokomaa

500 eurolle on jo tiedossa sijoituskohde.

Hussan Tuntematon-albumin julkaisun alle lanseeratun #takichallengen osallistumisaika päättyi heinäkuun lopussa, ja nyt lahtelaisartisti on tehnyt päätöksensä voittajasta. Luvatun placementin Tasoi Recordsin ja Universal Musicin yhteissainauksen seuraavalle levylle sekä 500 euron palkintopotin voitti Adi Klementin.

23-vuotias MC kertoo äänittäneensä räppiä kolmentoista vuoden ajan ja tehneensä nuorempana pari omakustannelevyä. Heinäkuussa puolivälissä ensimmäisen singlensä nimeltä REX julkaissut hämeenlinnalainen on viime aikoina alkanut tehdä musiikkia astetta enemmän tosissaan vakituisen tuottajan kanssa.

Oman vastineensa Hussan haasteeseen Adi Klementin julkaisi muutama vuorokausi ennen omaa singleään. Kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

https://youtu.be/wHRgfnyv5Ro

Kaiken kaikkiaan haasteeseen osallistui kymmeniä tekijöitä, joista osa oli tunnetumpia nimiä kuten Alamaa, Leo Luthando ja Louhi Fatt. Hussan viimelauantainen ilmoitus voittajasta tuntuikin Adi Klementinistä hiukan absurdilta.

– Muiden ämseiden kanssa mittelöinti on aina helvetin nastaa ja vaikka sitä luottaakin omiin taitoihin todella paljon, niin se että näin monen joukosta nostetaan parhaaks tuo aina oman mausteen tekemiseen. Mitä siihen viiteensataan tulee, se menee suurelta osin studion yhteiseen pottiin jolla hommataan uusia vermeitä ja mitä ikinä sattuu tarviimaan, Adi Klementin toteaa.

Adi Klementin täsmentää kuuluvansa kollektiiviin nimeltä NIGEL, johon kuuluu hänen lisäkseen kolme muuta 21-23-vuotiasta hämeenlinnalaista musiikintekijää. Keväällä kollektiivi julkaisi omaa nimeään kantavan esikois-EP:n, ja syksyllä on tulossa sekä sooloja että yhteistä musiikkia.

Toistaiseksi artisti ei ole keskustellut Hussan kanssa luvatusta yhteistyökappaleesta, mutta sanoo sen ajan tulevan vielä. Tällä hetkellä Adi Klementin keskittyy oman musiikkinsa tekemiseen ja julkaisuun.

– Isot propsit Hussalle skaban järjestämisestä ja kaikille jotka siihen otti osaa! Kulttuurin sisällä vastaavaa toimintaa ei oo koskaan liikaa.