Hoodfest tekee paluun – tapahtuma järjestetään ensi kesänä Kuopiossa

Kesällä 2018 Hoodfesteillä nähtiin muun muassa Ante Up -hitistään tunnettu yhdysvaltalainen M.O.P..
Miikka Varila

Hoodfest suuntaa uusille huudeille.

Kuopion katukuvaan ilmestyi joulukuun alussa spekulaatioita herättäneitä mainoksia uudesta rap-festarista, joka on määrä järjestää kaupungissa vuonna 2021. Nyt aiemmin nimeämättömän tapahtuman on vahvistettu olevan aiemmin Oulussa järjestetty Hoodfest, jonka useimmat kenttää seuranneet osasivat varmasti päätelläkin.

Westside Events Oy:n järjestämä festari on ollut muutaman vuoden ajan tauolla, mutta tulevana kesänä se palaa uudistuneena. Tapahtumapaikan siirron taustalla on halu kasvattaa ja kehittää festivaalia.

– Me täällä Westside Eventsillä olemme aina pitäneet Kuopiota mielettömän siistinä mestana, missä on kauniita maisemia, hienoja rakennuksia, ja tietysti runsaasti mahtavia tyyppejä, joita monia yhdistää palo hiphop-kulttuuria kohtaan! Näkisimme, että tälläiselle tapahtumalle on myös Kuopiossa tilausta, Hoodfestin tuotantopäällikkö ja promoottori Tom Kangas kommentoi tiedotteessa.

Uutena tapahtumapaikkana toimii Kuopionlahden kenttä sekä sen viereiset puistoalueet. Hoodfest ottaa uudet huudit haltuunsa 18.-19. kesäkuuta, ja järjestäjien tavoitteena on saada paikalle 5000 kävijää.

Westside Eventsillä on jo kokemusta pandemian aikana järjestettävistä suurtapahtumista, sillä yritys järjesti syyskuun alussa Seinäjoki Hiphop Festivalin. Hiljattain Lukas Leonin ja Gettomasan biiffin yhteydessä uudestaan puheenaiheeksi noussut SHHF oli yksi harvoista tänä vuonna toteutuneista festareista.

– Rekisterissämme on 0 altistumista, 0 tartuntaa, ja niiden sijaan pelkkää kiitosta viranomaisilta ja kävijöiltä hyvistä järjestelyistä. Korona huomioidaan järjestelyissä, Kangas jatkaa.

Kolmesti vuosina 2016-2018 Oulussa järjestetty festivaali on aiempina järjestysvuosinaan kerännyt tuhansia kävijöitä eri puolilta Suomea. Tapahtumissa on nähty niin kotimaisia kuin ulkomaisia artistikiinnityksiä, eikä kaavaa tulla rikkomaan Kuopiossakaan.

Hoodfestin ensimmäiset esiintyjät julkistetaan maanantaina 21. joulukuuta kello 10. Samalla alkaa myös lipunmyynti tapahtumaan.