Pitkään soolokappaleidensa päällä istuneella RPK:lla on suunnitteilla pitkäsoitto

Roope Kinnunen

RPK antaa viitteitä soolonsa suunnasta Alas-singlellä ja sille kuvatulla musiikkivideolla.

Useilla eri aliaksilla tunnettu RPK eli Roope Kinnunen on Katakombi Recordsin uusin sainaus, kuten uutisoimme aiemmin. Lähes 30 vuoden uran tehneen helsinkiläisartistin ensimmäisenä julkaisuna labelilla toimii single nimeltä Alas.

Omien sanojensa mukaan RPK halusi tiputtaa vielä ennen vuodenvaihdetta ulos jonkin julkaisemattomista biiseistään saadakseen pelin taas avattua sooloartistina. Uusi kappale on itse asiassa ollut käytännössä valmiina pidemmän aikaa.

– Tää Alas-sinkku on osa projektia jota duunasin silloin edellisten sinkkujen kaa. Nyt vaan viimeistelin sen ja kelasin et toimii kyl edelleen ja tuntu hyvältä uudelleenalotus-stygeltä, RPK avaa.

Kappaleelle kuvatulla videolla on läsnä sama arkkitehtuurinen ja geometrinen estetiikka, johon moni osaa yhdistää artistin entuudestaan. RPK:n mukaan se on ikään kuin visuaalinen vastine hänen rytmeilleen ja teksteilleen.

– Se on jotain mistä alun perin inspiroiduin elektronisen musiikin metskailuissa jo about 20 vuotta sitten esimerkiksi Warp-labelin kansitaiteissa. Se resonoi mussa huolella, joten poimin sitä estetiikkaa omaan visuaalisuuteen.

Videosta vastaa Katakombin luottokuvaaja Lari Tarvainen, jonka kanssa RPK etsi juuri tietyllä tavalla visuaalisuutta korostavia kuvauspaikkoja. Oikeanlaiset lokaatiot löytyivät lopulta Japanista.

– Lari hiffas hienosti mitä ajan takaa ja sai naulattua täydellisesti sen tunnelman. Tää video vaati korkeita rakennuksia joita ei esimerkiksi Suomesta löydy. Haluttiin et kuva ikään kuin tippuu alas läpi videon ja Tokio on tietysti täydellinen tässä mielessä.

Mutta entä ne muut julkaisemattomat kappaleet? Niistä aikoinaan muun muassa Ceebrolisticsin, Serkkupoikien ja Murmurecordingsin jäsenenä itselleen nimeä tehneellä suomalaisella tuottaja-ikonilla ei ole pulaa.

– Mul on kokonaisuus työstössä mut en ole lyönyt lukkoon viel mitään. Tänä vuonna duunannu melkein albumillisen RPK-stygei ja entuudestaankin löytyy läjä julkaisemattomia.

Edellisten singlejulkaisujen aikaan RPK työsti kokonaisuutta nimeltä Meta. Toistaiseksi artisti ei kuitenkaan osaa sanoa tuleeko Katakombi julkaisemaan häneltä sen vai jonkin ihan uuden projektin tuoreempien kappaleiden pohjalta.

– Vähän kelat viel kesken. Mut biisei on ollu supersiisti duunailla ja ehdottomasti haluan albuminki soolona ens vuonna julkaista. Nyt koitetaan vaan saada vähän jengii hereille ja mahdollisesti dikkailemaan myös!