Hiphop-pioneeri Grandmaster Flash saa arvostetun Polar-palkinnon

Grandmaster Flash poseeraa katsoen kameraan.
Grandmaster Flash nähdään helmikuussa Suomessa Helsingin Tavastia-klubilla.

Uranuurtajasta tulee ensimmäinen Polar-palkittu hiphop-artisti.

Hiphop-pioneeri Grandmaster Flash on nimetty yhdeksi kansainvälisen Polar Music Prizen palkinnonsaajista. Polar-palkinnon myöntäjänä toimii Ruotsin kuninkaallinen musiikkiakatemia ja sen vastaanottajat saavat tunnustuksen lisäksi miljoona Ruotsin kruunua eli yli 95 000 euroa.

Vuodesta 1992 jaettu palkinto annetaan yksittäisille henkilöille, ryhmille tai instituutioille kunnianosoituksena poikkeuksellisen suurista saavutuksista musiikin luomisen ja kehittämisen alalla. Tänä vuonna palkitaan myös saksalainen viulisti Anne-Sophie Mutter sekä vähäosaisten lasten musiikki- ja taidekoulutukselle omistettu The Playing for Change -säätiö.

Turntablismin uranuurtajana tunnettu Grandmaster Flash on ensimmäinen hiphop-kulttuurin edustaja, jolle arvostettu palkinto annetaan. Aikaisempia palkittuja ovat muun muassa Metallica, Ennio Morricone, Stevie Wonder, Ray Charles ja Elton John.

Kuningas Kaarle Kustaa XVI jakaa palkinnot ensi kesänä Tukholmassa. Sitä ennen Grandmaster Flash nähdään Suomessa, sillä uranuurtaja keikkailee torstaina 28. helmikuuta Helsingin Tavastialla. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.