Helena Routa tajusi rakastaa enemmän itseään ja on siksi kohta ihan sikarikas

Mona Salminen

Uusi single on anthem sisäiselle voimalle.

Tulokasartisti Helena Routa on julkaissut toisen singlensä Capitol Recordsin alla. Tuore kappale on nimeltään Sikarikas, ja se esittelee uuden puolen nopeasti viimevuotisen debyyttisinglensä jälkeen sainatusta artistilupauksesta.

Helenan mukaan Sikarikas käsittelee eroamista sellaisista ihmisistä, asioista ja olosuhteista, jotka eivät enää palvele tarkoitustaan. Kappaleella puhutaan siis sisäisestä rikkaudesta, minkä tunnustaminen itsessä alkaa vetää puoleensa myös ulkoista rikkautta hyvien asioiden ja ihmisten muodossa.

– Tää synty reilu vuosi sitten sellasessa vaiheessa kun päätin kuunnella vaan itseäni ja tehdä ratkaisuja elämässäni ja musassani ihan vaan omasta tunteesta käsin. Tiivistettynä tää on ennen kaikkea biisi itselleen aitona ja rehellisenä pysymisestä, Helena kertoo.

Sikarikas on osa Helenan syksylle kaavailtua debyyttialbumia, jolla tullaan kuulemaan melankoliaa, synkkiä träppibiittejä, minäkuvia, räppiä ja poppimelodioita. Joona Karsimuksen ja Alvar Escartinin tuottama toinen singlelohkaisu edustaa projektin irrottelevampaa ja minäkuvallisesti itsenäisempää puolta.

– Tässä on ironinen ja hauska sävy, mut pohjalla on ajatus itsensä arvostamisesta. Albumi tulee nitomaan kaikki puolet sitten yhteen, mutta tää on tähän väliin raikas juttu ja näyttää vähän toista kulmaa mun teksteistä.

Kuuntele Sikarikas alta. Lyriikat näet Klangin lyriikkaosiosta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.