Mist sä tuut? -dokumenttisarja tuotti jatkoa legendaariselle tamperelaiselle biisisarjalle

Leijonamielen, Spesialistin ja Tiedemiehen muodostama Flegmaatikot aloitti Tamperelainen-saagan vuosituhannen taitteessa.
Poko Rekords

Tamperelainen ja sanon jumalauta!

Eri kaupunkien hiphop-kulttuuria dokumentoiva Ylen Mist sä tuut? -sarja on nyt etenemässä television puolella neljänteen jaksoonsa. Keskiössä on tällä kertaa Tampere, ja luonnollisesti jakson yhteydessä käsillä on myös jälleen uusi kaupunkikohtainen originaalikappale.

Ihan mistä tahansa paikallisten artistien yhteistyöstä ei kuitenkaan ole kyse, sillä dokumenttisarja onnistui jatkamaan yhtä suomalaisen hiphopin pitkäikäisimmistä ja legendaarisimmista biisisarjoista. Tampereen oma kappale onkin ei enempää eikä vähempää kuin Tamperelainen osa 4.

Vaikka koko saagan aloittanut Flegmaatikot ei kokonaisuudessaan olekaan uudella raidalla äänessä, ovat kaikki FLG-jäsenet osallistuneet sen tekemiseen. Tiedemies vastaa aiempien osien tavoin biitistä, Leijonamieli scratcheista ja Spesialisti sanataiteesta.

Erikoista Spesialistin versessä on se, että artisti halusi dokkariprojektin henkeä kunnioittaen palata takavuosiin äänittämällä 20 vuoden takaiset riiminsä uudelleen. Uuden soololevyn kaikessa hiljaisuudessa äänittäneen pitkän linjan tekijän mukaan hänen värssynsä on alun perin kappaleesta Läpystä vaihto, joka jäi aikoinaan julkaisematta.

Biisisarjan kahdella ensimmäisellä osalla ei ollut fiittaajia, mutta kolmannella osalla vierailivat SP eli Silkinpehmee, Otto Martikainen ja Petri Nygård. Heistä neljännelle kierrokselle jatkavat Silkinpehmee ja Nygård samalla kun sarjaan saadaan uusina nimiä mukaan Sere, Pajafella ja Kalle Kinos.

Tampere-jakso esitetään Yle TV2:lla tiistaina 23. maaliskuuta kello 21.30, mutta koko sarja on ollut jo pidemmän aikaa katsottavissa Yle Areenassa. Singlen kannen näet alta.