Gettomasan vuoden toinen yhteisjulkaisu on edellistä r’n’b-henkisempi – video on kuvattu yhdellä otolla

Karim Awad

Gettomasan, Lauri Haavin ja Shrtyn uuteen videoon on haettu vaikutteita mafiaklassikosta.

Kesäkuussa odottamattomalla kollaboraatiolla yllättänyttä Gettomasaa kuullaan jälleen uudella yhteisjulkaisulla. Tuore kappale on nimeltään Flanellei, ja yhteistyökumppaneina sillä toimivat niin ikään PME Recordsin edustukseen kuuluvat Lauri Haav ja Shrty.

Vaikka tuotannosta vastaa Mähän sanoin -bängerin tapaan Ruuben ja Gettomasa kierrättää joitakin sillä kuultuja riimejä, on ero edelliseen yhteisjulkaisuun selkeä. Mikäli Elastisen ja Gettomasan yhteistyön ideana oli tehdä sataprosenttista räppiä, niin tällä kertaa liikutaan enemmän r’n’b:n suunnalla.

Kappaleelle on kuvattu näyttävä musiikkivideo, josta vastaa DUMBØ. Sama tuotantoyhtiö on tehnyt aiemminkin PME:lle videoita, joista katsotuin on Gettomasan Silmät.

Videolla Gettomasa tuodaan Rolls-Roycella vuonna 1915 perustetulle Kulosaaren Casinolle, jonne ovat saapuneet myös esimerkiksi JVG, Etta ja Gracias. Shrty nähdään istumassa flyygelin ääressä kun taas Lauri Haav on deiteillä, ja lopuksi Chosen One poistuu paikalta naisseurassa.

Gettomasaa, Shrtya ja Lauri Haavia kuullaan kappaleella ensimmäistä kertaa samalla raidalla.

Karim Awad

Erikoisinta on kuitenkin se, että neljän minuutin kokonaisuus on kuvattu yhdellä otolla. Ohjaaja Teemu Heljon mukaan hänellä oli ollut kauan haaveissa tehdä jollakin projektilla pitkä katkeamaton otto.

– Me tehtiin aika hyvä suunnitelma tosta etukäteen kuvaaja Elias Markkulan kanssa. Kuvauspäivänä käytiin koreografia ensin työryhmän kanssa muutaman kerran läpi kohta kohdalta. Artistit hyppäs mukaan vähän myöhemmin ja haettiin heidän roolit kohdilleen ennen vieraiden saapumista. Sit viimeseks koko porukan kans mentiin kenraaliharjoitus läpi muutaman kerran ja alettiin kuvaan, Heljo kertaa.

Luonnollisesti yhdellä otolla kuvatussa musiikkivideossa kaikki pitää saada kerralla oikein haasteen kasvaessa koko ajan sitä mukaa mitä pidemmästä otosta on kyse. Esimerkiksi Klangin viime syksynä haastattelema stylisti Lotta Luolamo kertookin kiinnittäneensä kuvauksissa kaikkiin tekemisiinsä ekstrahuomiota.

– Jos jossain kuvassa vaate on rypyssä tai korut vinossa niin ne sitten jää niin, kun ei voi käyttää muuta ottoa.

Lopullinen musiikkivideo on seitsemäs otto, eikä sillä ole siis lainkaan leikkauksia. Inspiraationa videolle toimi samankaltainen kohtaus Martin Scorsesen Mafiaveljet-klassikosta.

– Oli aika älytön fiilis toi otto, kun tajus et päästiin koko rallirata alusta loppuun ilman ihmeellisiä virheitä. Meidän kameraoperaattori Kim Koponen teki ihan huikean hyvää työtä kameran kans. Hänen panos oli ihan kaikki kaikessa, ohjaaja toteaa.

Flanellei-videon näet alta. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko Flanellei osa jotakin isompaa projektia vai yksittäinen erikoisjulkaisu.