Genrejen sekoituksista yhtenäinen kokonaisuus — Tavas julkaisi EP:n

Yläkerta-yhtyeestä tuttu Tavas julkaisi oman EP:n

Universal Musicin alla olevaan yhtyeeseen kuuluva Tavas julkaisi itsenäisenä projektinaan tehdyn EP:n. Projekti kulkee nimellä ” c: ”

– Tykkään käyttää sellasii vanhanaikasii emojeit nii ehkä tää ” c: ” kuvastaa sitä moodii, mikä mul oli ku tein noit biisei sängyllä, hän arvuuttelee.

EP:n kappaleet muodostuivat artistille intuitiivisesti niitä sen enempää pakottamatta.

– Tähän levyyn ajatukset purkautu aika itsestään. Tuntui oikealta tehdä ne biiseiksi siinä hetkessä sen enempää miettimättä. Ero Yläkerran tekemiseen on siinä, että mä oon suoltanut himassa noi biisit jossain viikossa sen enempää tutkimatta ja pyörittelemättä niitä. Se on ollut mulle parasta musaterapiaa ja tän projektin työskentelytapa.

Itsenäiseen musiikin tekoon Tavas päätyi yhtyeen musiikista poikkeavan tyylin vuoksi.

– Nää kappaleet ei ois sopinu Yläkerran musiikiksi ja sen tietynlaisiin raameihin. Sen tajuaa ulkopuolinen luultavasti paremmin sitten, kun julkastaan bändin kanssa lisää musiikkia, hän pohtii.

Sekoitus eri genrejä

Kokonaisuutta artisti kuvailee suureksi sekoitukseksi eri musiikkityylejä.

– Tajusin vasta jälkikäteen, että about joka biisi tai biitti on jotenki eri genree eli aikamoista style-blendausta, mut silti se kuulostaa kokonaiselta paketilta. En ois varmaa tehny tätä, jos en ois viimevuosina löytäny niin paljon uutta undergroundmusiikkia ja tajunnu miten siistiä se on.

Yhtenäistä jokaisella kappaleella on sama kertoja tai ajattelija. Mukana EP:n tekemisessä on ollut artistille läheisiä osaajia.

– Soitin demoja samalla hyvälle ystävälle Joonas Lindille, jonka kanssa mulla on aika hyvä vaibi taiteen suhteen. Käytii aika rennolla tatsilla kuvailee Spotify-canvakset jokaiselle biisille ja se teki niistä leijat. Paitsi Kerron vaa biisin canvas on screenrecord yhen frendin storystä, jossa sen kaverit oli bilettää. Must se toi visuaalisesti täydellisen kontrastin siihen biisille, hän naurahtaa.

EP:n kannen sekä sinkun kannen on luonut Tavaksen toinen ystävä Luukas Nuotio.

– Luukas opiskelee Glasgow’ssa muotia ja on osana Coma collective brändiä joka tekee muun muassa vaatteita.

Tuottajien joukkoon kuului myös Yläkerta yhtyeessäkin mukana oleva Samuli Sulku. Samulin lisäksi tuottajien tiimissä olivat burrberg ja TATCHY,  sekä Vancouverissa asuva 6houl.

– Feattaajana mulla on ORIGINAL CITY BOIS –kappaleessa mun ystävä Jaakko Jalmari ja sit Solu, jonka demot räjäyttää muutenki aina mun pään!

Suosikki biisi artistille on kokonaisuudesta PRIME TIME FREESTYLE

– Se paketoi hyvin sen fiiliksen, joka mul oli tehdessä tota ja sen huolettoman freestyleen pohjautuvan työtavan, jolla tein noi biisit. Se myös muistuttaa mua elämään nyt, eikä odottamaa jotain parempia aikoja, hän toteaa.