Gasellit nousi sekä albumilistan että singlelistan kärkeen

Tero Ahonen

Kokoonpano sai kolme albumiaan samanaikaisesti albumilistalle.

Mikäli joku ennusti Gettomasan ja Lukas Leonin taannoisen biiffin takaavan jälkimmäisen kolmannelle pitkäsoitolle piikkipaikan albumilistalla, niin väärässä oli. Sen sijaan Simba-albumillaan aikoinaan debytoineen vantaalaisen tilanne listalla muistuttaa Leijonakuningas-elokuvan kohtausta, jossa ärjymistä yrittänyt päähenkilö uhkaa jäädä sorkkaeläinten jalkoihin.

Suomen Spotifyn näyttävästi haltuunottanut Gasellit on siis odotusten mukaisesti noussut Suomen virallisen albumilistan kärkeen tuoreella Zen-albumillaan. Levy on kokoonpanon toinen ensimmäiselle sijalle noussut albumi vuoden 2018 Jano-albumin jälkeen.

Lisäksi nelikko otti pitkäsoittonsa kappaleilla haltuun useammankin sijan singlelistalta: kärjessä on Karri Koiran fiittaama Me ei mennä rikki, ja mukana on viisi muutakin albumiraitaa. Projektilta jo aiemmin julkaistuista singleistä Disko ja Kuvittele meidät siellä ovat kokopitkän julkaisun yhteydessä palanneet listalle.

Lukas Leonin PIMEE tippui sijalta viisi sijalle 16, ja sen aiemman listapaikan ottaa williamin Shakespeare-debyyttialbumi. Raumalaislähtöisen artistin vuoden ikäinen Penelope-jättihitti alkaa lopultakin osoittaa hiipumisen merkkejä, sillä se on enää singlelistan sijalla 16.

Kymmenen myydyimmän joukossa on yhä myös Gettomasan toukokuussa 2019 julkaistu Diplomaatti, joka jatkaa sijalla yhdeksän. Huonoimmillaan albumi on ollut listahistoriansa aikana sijalla 23, jolta löytyy nyt artistin tuorein albumi Kalamies.

Albumilistalta löytyy Zenin ohella kaksi muuta Gasellit-albumia, sillä sekä Jano että Veli ovat tehneet paluun listalle. Tällä hetkellä niillä on sijat 41 ja 48, mutta nähtäväksi jää nousevatko nekin ylemmäs ensi viikolla.