Kombo kokoa XXL – Mactopias tiputti uuden singlen Olli Antonion ja DJ Massimon kanssa

Anni Aarnio

Isot takit yllä.

3rd Rail Musicille (sekä tuoreelle Heimo Recordsille) sainattu Mactopias ei jäädy vaikka olisikin kylmä. Tuoreella Isot takit -nimisellä kappaleella pääsee oululaisen ohella ääneen Olli Antonio, jonka rotsi on artistin omien sanojen mukaan ”vittu polviin asti”.

Mactopias kertoo kaksikon keskustelujen mahdollisesta yhteistyöstä alkaneen pari vuotta sitten. Tuolloin ilmeni, että molemmat ovat fiilistelleet toistensa biisejä.

– Sillon oli jo puhetta että jos tulee jotain 91-biisin tyyppistä boombappi-taustaa nii pitää pommittaa, Mactopias taustoittaa.

Joulun aikoihin Mactopias spottasi SoundCloudista Beats Please -nimelläkin tunnetun tuottaja-räppäri Tommi Pehmeen biitin ja varasi sen aikailematta. Uudenvuodenaattona artistissa heräsi tunne että vuodelle 2020 pitää puristaa vielä yksi kappale, joten hän kirjoitti ja äänitti oman osuutensa jo ennen vuodenvaihdetta.

– Biisissä sivutaan vähän viimeisiä vuosia, mistä sitä on lähdetty liikenteeseen ja mihin on päästy. Välillä tuntuu omat saavutukset suht vaatimattomilta, varsinkin kun rupeaa vertailemaan helposti muiden meininkeihin. Hoksasin kuitenkin että sitähän on saanut aikaan vaikka mitä ja moni juttu mistä joskus vain unelmoi, on toteutunut. Tästä synty aika iisisti biisin teksti ja heitetään siellä toki propseja kavereille ja kollegoille matkan varrelta.

Kappale tuntui juuri sellaiselta jonka Mactopias uskoi sopivan hänen ja Killah Recordsille äskettäin sainatun Olli Antonion yhteistyöksi. Hiukan erikoisesti kaksikko ei ole vielä edes tavannut kasvokkain.

– Puhuttiin että bisselle pitää kyllä lähtä ku samaan kaupunkiin sattuu. Myös lisää biisejä ehkä tulossa, stay tuned!

Lahtelaisen Ollin lisäksi kappaleella on mukana omaa turntablism-vetoista tuottajaprojektiaan valmisteleva DJ Massimo. Mactopias ei itse ole sillä mukana, mutta kertoo sattuneensa muutaman kerran samoille bäkkäreille Joku Roti Mafia -DJ:n kanssa.

– Idea pyytää herra tähän messiin oli alusta asti mielessä. Jos skrätsejä tahtoo nii ei niitä kukaan tee täällä paremmin!

Edellisen Sairaan kaunis maailma -albuminsa Mactopias julkaisi vasta joulukuussa. Onko sille työn alla heti putkeen seuraaja?

– Biisi on irtosinkku, eikä albumisuunnitelmia ole toistaiseksi. Mutta eiköhän sitä taas jossain vaiheessa lähe sekin moodi päälle, katselee sitten mitä levylle päätyy. Päivä kerrallaan tässä nyt vähän aikaa ainakin!