Gasellit etsii mielenrauhaa yllätysnimien kanssa

Tero Ahonen

Kokoonpanon uusi pitkäsoitto sisältää 15 kappaletta.

Eilen oman applikaationsa julkaissut ja sen sisällöissä uuden albuminsa julkaisuajankohdan paljastanut Gasellit on julkistanut levylleen nimen, kannen sekä kappalelistan. Kuudes albumi on nimeltään (kuten osa ehkä jo applikaatiostakin päätteli) lyhyesti ja yksinkertaisesti Zen.

Yhtyeen ensimmäiseltä Sony-pitkäsoitolta on etukäteen kuultu kappaleet Kutsu, Kuvittele meidät siellä ja Disko, josta Xmies teki äskettäin oman remixin. Levy koostuu kuitenkin pääasiassa ennenkuulemattomasta materiaalista, sillä kokonaisuudella on yhteensä 15 raitaa.

Oman panoksensa levyn vokaaleihin ovat antaneet Gasellit-nelikon lisäksi Onni Boi, Pesso, TIPPA, Karri Koira ja Ringa Manner. Mukana on myös muun muassa muutaman vuoden takaisesta Veljeni vartija -elokuvasta tunnettu Antti Holma jopa kolmella kappaleella.

Yllätyksiä on biittipuolellakin, sillä Musa-Jusan ohella tuotannosta vastaavat DJ Kridlokk, Stick, ibe, DJPP, Veikka Erkola, Supboe sekä MGI. Kokonaisuuden vastaavaksi tuottajaksi on kreditoitu Gasellit ja Jukka Immonen.

Yhtä lailla kappalelistaan kuuluu erikoisia nimiä jotka herättävät uteliaisuuden jo ennakkoon. Esimerkiksi päätösraita tuo nopeasti mieleen Ruudolfin, kun taas Hektkinen on väärinkirjoitettu vähintäänkin onnistuneesti jos se käsittelee sitä mitä nimi antaa olettaa.

Zen julkaistaan digitaalisesti perjantaina 12. helmikuuta ja vinyylinä puolitoista kuukautta myöhemmin. Kannen ja kappalelistan näet alta.

1. Minuutti (feat. Antti Holma)
2. Zen (feat. Onni Boi)
3. Tilanne pääl
4. Disko
5. Hektkinen (feat. Antti Holma)
6. Toistuvia alenemia keskittymiskyvyssä
7. Ruuhka (feat. Pesso)
8. Maunulan muumio (feat. TIPPA)
9. Kutsu
10. Tähän väliin joku kiva kappale (feat. Antti Holma)
11. Kuvittele meidät siellä
12. Soijapoika
13. Me ei mennä rikki (feat. Karri Koira)
14. Älä pety muhun (feat. Ringa Manner)
15. Oulunkyläst ikuisuuteen