4eva avasi oman marketin biitintekijöille

Samuli Vienola

Tuottajilta tuottajille.

Muun muassa LEWIZKI:n, MELO:n ja Turistin uusia keväällä julkaistavia projekteja valmisteleva tuottaja 4eva on avannut tuoreen kaupankäynnin alustan musiikintekijöille. Marmori.online myy nimekkäiden suomalaistuottajien drumkittejä, biittejä, samplejä sekä kaikenlaista muuta vastaavaa mitä musiikintuotantoon tarvitaan.

Tällä hetkellä mukana on Skorpionin tuottajakokoonpano, jota edustavat 4van lisäksi 1ilmari, Sam Control, RémyNotAgain ja SMO. Tuotteita on tulossa muiltakin tuottajilta ja suunnitelmiin kuuluu myös vst-plugari, jonka prototyyppi on jo kehitteillä.

Idean markettiinsa 4eva sai jatkuvasti vastaanottamistaan viesteistä, joissa häneltä tiedusteltiin biittejä. Koska Suomessa ei vastaavaa ole aiemmin ollut, päätti hän tehdä sellaisen itse.

Maailmanlaajuista tarjontaa ja kilpailijoita tutkinut 4eva on rakentanut alustaansa vuodenvaihteesta asti. Hän vastaa itse sataprosenttisesti kaikesta visiosta toteutukseen pitäen samalla tuotteiden laadunvalvonnan omissa käsissään.

Tuottajan mukaan Marmorin eteen on tehty paljon töitä jotta se olisi maailmanlaajuisesti kilpailukykyinen ja hinnat edullisia. Omia tuotoksiaan on mahdollista tarjota tarjota esimerkiksi Instagramin kautta.

– Jos lähettää kymmenen biittiä, voi olla että niistä valitaan vain muutama sivustolle. Aika mielivaltaista, mutta koska hallitusta ei ole niin tämä on toistaiseksi ainoa menetelmä. Mutta aina kannattaa kokeilla ja uskoa omaan osaamiseen. Siinä ei häviä mitään, 4eva sanoo.

Mikäli laatu on kohdillaan, niin tuotteet lähetetään 4evan antamaan sähköpostiin. Ennen niiden laittamista myyntiin tehdään sopimus, jossa sovitaan yksityiskohdat niiden jakelusta alustalla.

Marmoria ei ole tarkoitettu ainoastaan suomalaisille kuluttajille. Suomen ohella alustaa on 4evan mukaan tarkoitus markkinoida ainakin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

– Jos haluaa helpottaa omaa tuotantoaan, voi sen tehdä nyt yhdestä paikasta monen eri nettisivun sijaan. Toki tässä on myös se Joutsenmerkki-kulma mitä suomalaisissa pientuotteissa usein on, eli ”support your local producers”!

Sivusto löytyy täältä. Katso alta kuinka biitin tekeminen onnistuu pelkästään Marmorin tuotteilla.