Flegmaatikoiden debyytistä julkaistaan vinyylipainos – mukana muun muassa kaksi demoa vuodelta 1999

Leijonamieli, Spesialisti ja Tiedemies ensimmäisen albuminsa aikoihin.

Platta kuuluu Rolling Recordsin suomihiphop-klassikoiden uusintapainosten sarjaan.

Helsinkiläinen Rolling Records painaa itsenäisten levyliikkeiden tueksi uusintapainoksia kotimaisista hiphop-klassikoista, kuten uutisoimme kesäkuun alussa. Asan Via Karelia -pitkäsoiton uusintapainoksen jatkoksi julkaisuputkeen on nyt varmistunut Flegmaatikot-kolmikon debyyttialbumi Läheltä ja kaukaa.

Spesialistin, Tiedemiehen ja Leijonamielen muodostaman FLG:n helmikuussa 2001 ilmestynyt esikoisalbumi on julkaistu aiemmin fyysisesti ainoastaan CD:nä. Rolling Records painattaa tamperelaisen hiphopin kulmakivestä tuplavinyylin, josta otetaan 300 kappaleen numeroitu painos kuvakansilla.

– Flegmaatikkojen kannalta kyseessä oli kivuton ja nopea operaatio, koska emme itse olleet aikataulusta vastuussa, Leijonamieli kommentoi vinyylipainosta.

Tiedemiehen tuottamalla levyllä vierailevat Kontrasti, Ezkimo, Idän Ihme, Supersankari sekä Timsi, ja lisämateriaaliksi vinyylipainokselle on laitettu jopa neljä bonusraitaa. Pari ensimmäistä niistä on platan singlelohkaisuilta ja loput kaksi kokonaan ennenjulkaisemattomia.

B-puolina julkaistuista kappaleista mukana ovat Timsin kanssa tehty Ajan myötä sekä Maajoukkue-possen laajemmalle yleisölle esitelleen Jotain pientä -posseträkin remix. Ennenjulkaisemattomat raidat ovat Ei epäilystä– ja Hallitse ja hajoita -kappaleiden demoversiot, jotka nostettiin esiin Klangin viimevuotisessa FLG-spesiaalissakin.

Toistaiseksi muista Rolling Recordsin tulevista suomirap-uusintapainoksista ei ole muuta tietoa kuin se, että lisää on tulossa. Syksyllä ilmestyy kuitenkin myös vinyyli FLG:n debyytilläkin (aseenkantoluvalla!) vierailleen Kontrasti-ämsee Silkinpehmeen uudesta pitkäsoitosta, jonka tämänhetkinen työnimi on Elämänkoulun kevätjuhla.

Levyn kannen ja kappalelistan näet alta. Tuplavinyyli tulee ulos perjantaina 2. lokakuuta, mutta se on jo ennakkomyynnissä.

Intro
Hallitse & Hajoita
Olan Takaa
Salajuoni
Välisoitto 1
Kun Me Kruisaillaan (feat. Kontrasti)
Ei Epäilystä
Jotain Pientä
Mutsin Luona
Taattua Laatua
Välisoitto 2
Streittii Hip Hoppii (feat. Ezkimo)
Yks Liikaa
Tamperelainen Osa 2
Ajan myötä (feat. Timsi)
Jotain pientä (Voittaja remix feat. Idän Ihme / Supersankari / Timsi)
Ei epäilystä (demoversio 1999)
Hallitse ja hajota (demoversio 1999)