Esittelyssä: Tyylistään tinkimätön Hazard

Kerkko Lappalainen

Rapin 2018 SM -kisat voittanut artisti julkaisi juuri debyyttialbuminsa.

Tämän kuun esittelyssä-sarjan artistina on tällä kertaa juuri albumin julkaissut Hazard. Aikaisemmin kaksi EP:tä, sekä Rapin 2018 SM-kisat voittanut Hazard kuvailee olevansa artistina rimmailun tasollaan sekä tekevänsä omaa juttuaan ilman kompromisseja. Helsinkiläinen artisti ei halua romantisoida musiikissaan teemoja tai tilanteita, vaan räppää asioista niin kuin ne omasta mielestään ja kokemuksestaan oikeasti ovat.

– Sanoisin et mun musa erottuu edukseen rimmailun tasolla, se. on tosi sisältöpainotteista ja runsasta. Siinä on kans kikkailuu ja räpin sisänen flow, joka rakentuu osittain mun taustojen kautta ja näkyy omanlaisena menona ja kekseliäisyytenä. Ehk kans se, et vaik kirjotan sellasii yleispätevii läppii nii mun teemat ei oo romantisoitui vaan niist kuuluu tosi paljon minä. Tiiän, et moni päätyy tekee musiikissaan kompromissejä enkä dumaa siit tietenkää, mut mun juttu on ollu tehä täysin sitä oman näköst juttua, hän kuvailee.

Juuri julkaistu debyyttialbumi 1.Luku (Herttoniemi) on tehty yhdessä tuottajana toimineen Rekamin kanssa.

– Ollaan oltu Rekamin kaa koodeis jo Monspin kaut julkastun EP:n jälkeen. Sillon se ilmotti, et haluis et hyppään sen labelille ja oon siit asti oikeestaan suhtautunu nii, et nyt aletaan tekee jotain prokkista. Oon näist kaikist biiseist tosi varma ja tiiän et ne on hyvii, et tavallaan se että tykkääks täst on enemmän musamausta ku laadusta kiinni oleva asia, hän toteaa.

Tarinoita tunnetiloista

Hazardin albumilla käsitellään useampia eri teemoja ja tunnelmia, koska kappaleet tulevat viimeisten vuosien varrelta räppärin oikeista hetkistä ja fiiliksistä.

– Levyl on suht mont darkkii biisii ja ne heijastaa sitä tilannetta mis ne on kirjotettu. Esimerkiks koronan aiheuttamien sulkujen aikaan tuli synkempää soundia. Albumil on kans haikeeta fiilistä, räppibängerii ja ilosempaa settii.

Mikäli artisti kuvailisi itseään kolmella sanalla, olisivat ne seuraavat.

– Ihan vitun kova.

Miettiessään, eroaako oma artistipersoona henkilöstä, joka Hazard on vapaa-ajallaan toteaa hän pohtivasti jokaisen olevan ammattiminänään hieman eri persoonia, kuin vaikkapa läheisten kanssa ollessaan.

– Koen, et artisti ei voi olla täysin eri tyyppi kuin itse on ja se tavallaan aina kumpuaa itsestään minkälainen tyyppi on. Mut se voi olla ikään kuin rooli, minkä ottaa itselleen. Mun mielestä artistiuus voi olla hyvä tapa ilmasta itteään rohkeasti tavalla, mitä ei ehkä muuten tulisi tehtyä. Tää toimii muillakin aloilla, hyvä esimerkki on kans esimerkiks jalkapalloilijat: vapaalla ujo ja hiljainen tyyppi voi olla kentällä se pelaaja, joka huutelee ja taklailee menemään. Kyse on vaan itse ilmaisusta loppujen lopuks ja siitä, et löytää sille oikeen kanavan.

Aikaisemmat kokonaisuudet olivat erilaisten yhteistöiden tuloksia. Ensimmäinen EP vuonna 2019 nimeltään  Aina eka on luotu Ransukoiran kanssa. Tämän jälkeen viime vuonna julkaistu 6kulma on tehty Hugon kanssa. Juuri julkaistu albumi Rekamin tuella oli kokonaisuus, jolla artisti kertoo näyttävänsä soundillisesti entistä vahvemmin omaa tyyliään.

– Uus albumi ei mee ihan samoihin soundeihin aikasempien isompien projektien kans, koska siihen on löytyny viel enemmän se oma juttu. Ollaan tän tekemisen aikana lähetetty Rekamin kanssa tosi paljon edes takas riimei ja biittei toisillemme, jonka kaut valikoitu sit mukaan ne parhaimmat.

Tähän mennessä mieleenpainuneimpia hetkiä musiikkiuralla ovat olleet artistille Rapin SM -kisojen voitto sekä Rekamin kanssa yhteistyön tekemisen aloittaminen. Tämän lisäksi artisti on päässyt keikkailemaan kuluneen kesän aikana SAFIRA:n sekä good boys -yhtyeen kanssa.

Harras haave, jota artisti ei aio toteuttaa kulkee täysin musiikin kiitoradan ulkopuolella.

– Isoin haave ikin ois päästä avaruuteen ja tulla takas myös. En pääse kyl ku en kykene olee edes Linnanmäen laitteissa, mut silti tää on siisti haave, hän naurahtaa.

Kuuntele vahvasti räppigenreen kuuluva albumi alta.