Entistäkin smoothimpi Silkinpehmee löysi oikean taajuuden tekemisilleen

Samuli Vienola

Pitkän linjan tekijä haluaa levyn yhteydessä tuoda osan menneen aikakauden kulttuuria takaisin.

Suomalaisen rap-kentän pioneeriosastoa edustava Silkinpehmee on julkaissut uuden albuminsa nimeltä El Suave. Platta on 1990-luvulla uransa aloittaneen artistin viides pitkäsoitto.

Sisällöllisesti julkaisu jatkaa samalla linjalla kuin edeltäjänsä Basic V1 (2017) ja Basic V2 (2019). Tarjolla on siis suoraselkäistä havannointia itsestä sekä ympäröivästä maailmasta teknisesti taidokkaalla otteella.

Etenkin tuotantopuoli oikeuttaa albumin nimen, sillä kyseessä on selkeästi smoothein eli suavein kokonaisuus Silkinpehmeen katalogissa. Tuotannosta vastaavat Sere, Ringo Ruffsoul, Tiedemies sekä Kontrastin toisen osapuolen Kivenkovan isoveli Suurmestari Kutvonen, ja fiittaajina kuullaan Sereä ja Kalle Kinosta.

Silkinpehmeen mukaan tähänastinen palaute projektista on ollut pelkästään hyvää, paikoin jopa mykistävän ylistävää.

– Ite pidän tätä mun parhaana levynä mut pelkäsin samalla ettei se resonois jengille. Sillee käy aina joskus ku ite uskoo omaan tekeleeseensä isosti, ettei sit yleisö diggaakaan. Nyt tuntu kyl löytyvän se oikee taajuus, artisti kertoo.

Vaikka albumi onkin jo ulkona, niin tiedossa on lisää siihen kytkeytyvää materiaalia. Tarkoituksena on tehdä ainakin yksi remix vierailuversen kanssa sekä kasettipainos uudella bonariträkillä.

– Oon ite siltä aikakaudelta missä räppimakseissa oli b-puolella spessubiisejä ja remixejä ynnä muita versioita. Sen osan kulttuuria haluun tuoda takas.

Kuuntele El Suave alta. Levy on julkaistu digin ohella 200 kappaleen numeroituna vinyylipainoksena.