Eevil Stöö heittää uudella singlellään kuulijat 1980-luvun lisäksi 2000-luvun alkuvuosiin

Eevil Stöö ja Pehmee Goo Tampereen G Livelabissa syyskuussa 2020.
Iiro Kuosmanen

Kool Moe Dee -kappaletta on ollut Stöön ohella tekemässä kaksi OG-tason tekijää.

Eevil Stöön ja Pehmeen Goon tulevalta EP:ltä on julkaistu toinen single, joka on lainannut nimensä yhdeltä rap-ryhmä Treacherous Threen jäsenistä. Kool Moe Dee -nimisellä kappaleella on mukana yksi ja ainoa DJ Anonymous, jonka harvinaislaatuisen fiitin laatua spekuloimme aiemmin tällä viikolla.

Stööhön jo 1990-luvulla tutustunut DJ Anonymous vastaa ainoastaan scratcheista, joten pitkän linjan tekijän rap-debyyttiä joudutaan edelleen odottamaan. Sen sijaan kappaleen alussa kuullaan kreditoimattomana lyhyesti Tumppia eli Tarbash Luotia, jonka kanssa Stööllä saattaa olla suunnitelmissa julkaista enemmänkin yhteistä materiaalia.

Vuosituhannen taitteessa kulttisuosioon nousseen MoonTV:n taakiakin taakimpaa Word!-ohjelmaa juontanut Tumppi kyseli Stöön kuulumisia myös Klangin viimevuotisessa Blockfest-spessussa. Videohaastattelun näet täältä.

Mikäli et muista useinkaan nähneesi DJ Anonymouksen nimeä levyillä scratchien tekijänä, et ole huonomuistinen: niitä on kuultu aiemmin vain kolmella kappaleella. Ne ovat Celeksen DLO Logic Pt. 1 (1995), Imatran Voiman Ghetto Bass Megamix (2001) ja Tuomio & Koneen Semi-sekavat sessiot (2003).

Kuuntele Kool Moe Dee alta. Kasarihenkinen kappale on osa tulevaa Nimetön-EP:tä, jonka tuotanto on kokonaan Pehmee Goon kädenjälkeä Stöön maaliskuisen 6lack Albumin tapaan.