Ensipuraisu tulevasta: Paha Matami näyttää minkälainen artisti hän on

Valeria Komina

TikTokissa viraaliksi noussut artisti julkaisee perjantaina uuden kappaleen.

2021 alkuvuoden Monsp Recordsin bootcampilta ponnahtanut, nykyisin YouTube- sekä TikTok-huomiota kerännyt räppäri haluaa alkaa muovaamaan identiteettiään musiikin parissa.

– Olen kiitollinen siitä huomiosta minkä sain sosiaalisen median kanavien kautta, mutta nyt lähden rakentaaman itseäni perinteisemmin artistina, hän toteaa.

Paha Matami, oikealta nimeltään Juuli Linneo, julkaisi viime vuonna ensimmäisen kappaleensa Träppäsin sun äijän, jonka musiikkivideo herätti paljon huomiota. Nyt räväköiksi ja paljastaviksi kuvailtujen videoiden lisäksi Linneo tuo uudenlaisen, astetta herkemmän puolen esille.

– Olen sekä kovis että itkupilli, nyt näytän kummatkin puolet.

Räppäri on jo totuttuun tapaansa ohjannut, tuottanut ja leikannut kappaleelle tehdyn musiikkivideon itse. Biisin tuottajana toimi 2010-luvulla vaikuttaneen TCT-yhtyeen Miika Saloranta. Mis sä olit sillo on ensimmäinen julkaisu, jolla Paha Matami myös laulaa räppäämisen lisäksi.

– En ole mikään Whitney Houston, mutta uskon tähän pehmeämpään soundiin. Mulla aukesi pato laulubiisien kanssa ja olen monta kertaa mennyt studiolle hattu kourassa pahoittelevan asenteen kanssa kappaleen tyylin vuoksi. Mä määrittelen itseni räppäriksi, mutta laulubiisejä tulee kyllä jatkossakin, hän selittää tiedotteessa.

Biisi on herkkä r&b-veto, jossa on dynaaminen basso ja sanoituksissa mietitään, että miksi ihmiset tuomitsevat toisiaan tuntematta toisiaan.

– Viime vuonna olin frendin studiolla ja soitin mun omia kovisjytä-biisidemoja. Yksi jäbä kääntyi kesken kaiken ja kysäisi, et kuka oikeen satutti mua. Vaikka tää oli vitsi, nii se laitto mut ajattelemaan kunnolla. Seuraavana yönä kirjotin tän biisin itkien. Tämä on myös ensimmäinen kappale, jonka olen muiden juttujen lisäksi myös säveltänyt.

Artisti on jakanut aiemmissa haastatteluissaan muutamia hetkiä lapsuudestaan, johon on kuulunut vaikeita asioita, kuten koulukiusaaminen sekä 11-vuotiaana tapahtunut huostaanotto. Vahvan ja kauniin artistin vaikeat elämänkokemukset ovat tehneet hänestä sen naisen, joka hän on tänään.

– Tulen rikkinäisistä oloista, ja osa mun kovasta ulkokuoresta on sitä, että oon joutunut selviytymään. Biisin kertosäkeessä mä halusin kommentoida sitä, miten ihmiset eivät yleensä näe syitä, vaan pelkät seuraukset.

Vaikka artistin sanoituksissa mennään syvissä vesissä, niin kappale on silti nostattava ja tarttuva voimabiisi. Kappale on sellainen, johon voi sekä herkistellä että bailata.

– Viime vuonna opin päästämään irti ulkopuolisten odotuksista ja arvostelusta, tää uus kappale on loistava ensipuraisu siihen, että mitä mun uudelta musalta voidaan odottaa kevään aikana!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.