Ensiluokkainen yhteistyö – Ares ja william julkaisivat sinkun kesän päätteeksi

Andu / Yuteworld

Suositut kotimaiset artistit yhdistivät voimansa ensimmäistä kertaa.

Perjantaina 11. elokuuta, suositut kotimaiset räppärit Ares ja William julkaisivat odotetun yhteissinglen nimeltä Liikkuu. Tämä yhteistyö on erityisen merkittävä, sillä se tuo nämä lahjakkaat artistit ensimmäistä kertaa yhteen samassa kappaleessa.

Vantaalta kotoisin oleva Ares on saavuttanut huomiota TikTok-viraalihiteillään, kuten Olkapää, C’est la vie ja Eihä?. Hän julkaisi debyyttialbuminsa Skala marraskuussa 2021, jossa vierailee suuria ja vaikuttavia nimiä kuten Elastinen, Turisti, Lukas Leon, Fintelligens ja Lewi. Hän on myös itse ollut aktiivinen vierailevan artistin roolissa, tehden yhteistyötä Lewin kanssa Uptown Baby kappaleessa ja tehnyt ääntä Suomenlahden toisella puolella, Virossa, vieraillen Pluuton Tal ei istu kappaleessa.

William puolestaan on lyhyessä ajassa valloittanut suuren yleisön ja tehnyt paikan itselleen yhtenä suomiräpin jättiläisistä hänen megahitillään, Penelope, ja hyvin vastaanotetuilla albumeilla Shakespeare ja Boy Wonder. Tänä vuonna raumalaislähtöinen artisti poikkesi perinteisestä soundistaan ja julkaisi singlen Champagne SippA, joka on kerännyt tähän mennessä Spotifyssa 2,7 miljoonaa kuuntelua, eli vaihtelu tosiaan virkistää.

Tälle kaksikolle hitit ja menestyminen eivät ole uusia kokemuksia ja se kuuluu läpi kappaleesta. Kummatkin vetävät kuitit esille ja todistavat olevan alan ammattilaisia. Aresin monipuolinen äänenkäyttö taipuu melodisemmasta soundista perinteisempään räppiin biisin edetessä ja William tuo kertosäkeen englanninkieliselle sanalle ’’hook’’ tarkoitusta, sillä yksinkertainen kertosäe toimii tehokkaasti koukuttaen kuuntelijaa. Kappale on melankolista trap-soundia omaava, jonka tuottamiseen on kerätty laajan ja arvostettavan katalogin omaava Salahpolo, isoihin parrasvaloihin astunut Grammy-ehdokas Danitello ja nouseva tuottaja-artistilupaus Hugo. Nämä taustavoimat ovat myös tottuneet menestymään, ja nyt he ovat yhdistäneet voimansa tuodakseen kuulijoille upean musiikkielämyksen.

Uusi single on lyhyessä ajassa saanut sen verran kohua, että sitä voidaan pitää yhtenä vuoden isoimmista kohokohdista suomiräpissä, sillä se tarjoaa kuulijoille kahden suuren ja taitavan artistin äänimaailmoja yhdessä paketissa.