Elonmerkkejä pitkän hiljaiselon jälkeen – onko Djangomayn tulossa takaisin?

Helsinkiläisartisti on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa uutta musiikkia ja kuvannut uusia videoita.

Lahtelainen Aataminoppa kiteytti sen onnistuneesti viimevuotisella IDGAF-kappaleellaan: ”ainoastaan vittuillakseen tahon geimii / soitatan aitopäitten ikkunan alla Djangomaynii”. Kuten viittauksesta voi päätellä, on Djangomayn todellakin sellainen hahmo joka ei jätä ketään kylmäksi.

2020-luvun alun suomalaisesta hiphop-skenestä onkin puuttunut selkeästi jotain, sillä Djangomayn on pysytellyt viime vuodet poikkeuksellisen tehokkaasti poissa tutkalta. Tasoi Recordsille aiemmin levyttäneestä artistista ei ole liikaa kuulunut, mutta nyt tilanne on vähitellen muuttumassa.

Ensimmäiset merkit ovat jo ilmassa uuden fiitin sekä Tampereelle julkistetun erikoiskeikan muodossa. Mutta missä Djangomayn menee tällä hetkellä?

Klangi päätti ottaa koodia artistiin. Lue haastattelu alta.

Miten menee? Olet pitänyt DJANGO-albumisi julkaisun jälkeen matalaa profiilia, mitä kaikkea sen ja nykyhetken välillä on tapahtunut?

”All good thanks! Aika paljon kerenny tapahtuu kaiken ton välillä, mut suurimmaks osaks pelkkää kehitystä. Mut joo, päätin 2020 ku tulin takasin Suomee Brasiliast et mä haluun vaihtaa kaiken ja alottaa puhtaalt pöydält. Sit tuli korona, käänsin negatiivisen asian positiiviseks, eli aloin lukittautuu studiolle enemmän ja pysyy poissa spotlightist. Tää oli tosiaan mulle uus alku uuden musiikin parissa!”

Uutta musiikkia on ilmeisesti olemassa enemmänkin, mitä voit kertoa siitä?

”No, ehkä kuulette sit pian millast on tullu kehiteltyy! Mut ainaki mä oon tyytyväinen ettei tarvii esittää ketään muuta.”

Olet nykyään indieartisti. Keiden kanssa teet tällä hetkellä musiikkia?

”Mul on tasan kolme luottoäijää täl alal ja ne on Jay Kova, Kevin Apostol ja AKEEM. Hommat pyörii tän tiimin kaa lähinnä!”

Pääset jo tällä viikolla ääneen suomalaisen punk räpin nouseviin nimiin lukeutuvan SIDOT-kokoonpanon uudella singlellä Pillerit ja monsterit. Miten tämä yhteistyö sai alkunsa?

”Goddamn! SIDOT-junnut on mun yung gunnas for real! Noi äijät tulee rokkaa päälavoi kahden vuoden sisää. Sillo ku nää otti muhu yhteyt siit ei ollu epäilystäkää ettenkö lähtis käymää äijien studiol. Meil oli tosi hauskaa tehdes sitä biisii mut se tuntu heti my type of shit nii siihe oli heti helppo hyppää. Mut ei mitää sen ihmeellisempää, ne koodas mulle IG’s ja olin suoraa ”tuun chekkaa”. Käytii läpi biisei, vähän blueprinttei, näytin mun omaa musaa ja sit vaa kaikki klikkas täydellisesti!”

Heität pitkästä aikaa keikan Tampereen Porossa marraskuun alussa. Milloin olet ollut viimeksi keikalla ja mitä tulevalta liveltä voidaan odottaa?

”Mä oon ollu viimeks loppuvuodest 2020 jollai yksäreil ja kesäl 2020. Mä tosiaan päätin nyt vaa keskittyy tekee musaa ja tuomaa paremman osan itestäni esiin, en oo siis rehellisesti ottanu yhtää keikkaa vastaan vaik olis tehny mieli, sacrifice for a greater good niin sanotusti! Mut tää Tampereen keikka, damn… Tää on hyvä hetki mennä loksauttaa jengin leukoi auki kokeilemal uusii biisei liven! Nää on mun kenraaliharjotukset, mut maksetut sellaset hahahah!”

SIDOT julkaisee Djangomaynin kanssa tekemänsä Pillerit ja monsterit -singlen perjantaina 22. lokakuuta. Djangomayn keikkailee Tampereella Porossa kaksi viikkoa myöhemmin, tapahtuma löytyy Facebookista täältä.