Ege Zulu sukeltaa popin maailmaan – uudella biisillä mukana Behm

Ege Zulu edustaa Roihuvuorta jo kolmannessa polvessa, Asan ja Jare Brandin jälkeen.
Mark Mindubaev

Kappale tuntuu todistavan kehityskulkua, jossa genrerajoja rikotaan entistä rohkeammin.

Ege Zulu tunnetaan jo ennestään melodisen puoleisesta rap-musiikista. Nyt artisti sukeltaa kuitenkin entistä selkeämmin genrerajojen ulkopuolelle julkaistuaan tänään, 2. helmikuuta, biisin yhdessä Suomen suurimpiin artisteihin lukeutuvan Behmin kanssa. Yhteistyön tuloksena on kappale nimeltään Tunnista tuntiin, joka kuulostaa kuin vuoropuhelulta artistien välillä. Ege Zulu tarjoaa siihen tuttua rytmisyyttä, kuitenkin aiempaa popimmalla otteella.

Jo artistin edellinen albumi Oi maamme Helsinki johdatteli kuulijat hyvin rytmiseen maailmaan todistaen samalla Egen monipuolisuutta artistina. Sama kulku on jatkunut myös viimeisimpien singlejen myötä ja alun perin räppärinä tunnettu roihuvuorelainen tuntuu laajentavan repertuaariaan entisestään.

Kyse ei ole mitenkään ainutlaatuisesta tapauksesta suomalaisen räpin kentällä, sillä myös monen muun kotimaisen kärkinimen tuotannossa on alkanut näkyä yhä vahvempia vaikutteita genren ulkopuolelta – viimeisimpänä esimerkkinä toimikoon Sexmanen UMK-biisi Mania, jossa on vahvaa rock-vibaa.

Ege onkin viime aikoina valloittanut yhä suurempia yleisöjä esiintyessään muun muassa monissa Ylen konsepteissa, joista viimeisimpänä ohjelma Hengaillaan. Tulevaisuudessa ei tuntuisikaan ollenkaan mahdottomalta nähdä tätä esiintyjää yhä suuremmilla alttareilla. Tulevana keväänä on luvassa myös artistin kolmas albumi Mammanpoika, josta on tänään julkaistun biisin lisäksi irroitettu singlet 100kg kukkia ja Oikee mies (feat. Joe L). Alta voit katsoa tuoreen lyriikkavideon.