Julma Henri esittelee itsestään positiivisen puolen uudella levyllä – jatkoa sai samalla Rikosrekisteri-hittisingle

Julma Henri poseeraa aurinkolasit, kommandopipo ja huppu päässä.
Synkistä ja yhteiskuntakriittisistä lyriikoistaan tunnetun Julma Henrin tuore albumi on astetta aurinkoisempi.
Robert Keskinen

Rakkausteemaa käsittelevä albumi oli ollut Julma Henrillä mielessä jo pitkään.

Jo yli 15 vuotta sitten suureen suosioon noussut, kommandopiposta tuttu hahmo, Julma Henri, julkaisi viime viikon perjantaina uuden albuminsa, joka kantaa nimeä Paratiisi SRJTNT Vol. 3. Raikkaampaa tuulahdusta edustava kolmososa on jatkoa vuoden 2011 albumille Radio Jihad… SRJTNT vol. 2 ja vuonna 2008 julkaistulle Julma-Henrin & Syrjäytyneiden SRJTNT vol. 1 -mixtapelle.

Raa’an rehellisistä lähiöiden elämää kuvaavista kappaleistaan tunnetun räppärin tuore albumi esittelee artistista uuden, positiivisemman puolen samalla säilyttäen tunnusomaisen tyylinsä.

– Kaikki on muuttunut paremmaksi ja se kuuluu. Mä lepään rauhassa täällä paratiisissa at the moment ja kelasin jäähä tänne, kuvailee artisti.

Julma Henri kertoo miettineensä jo vuosia sitten tekevänsä rakkausteemaa käsittelevän albumin.

– Muistan ku joskus eka levyn jälkeen Asa kysy multa, että mitä musaa mä haluisin tehdä seuraavaksi, ja mä vastasin, että haluisin tehdä rakkauslevyn. Samalla sitä sanoessani tajusin, että mulla ei ollu sillon mitään kykyä siihen. En tietäis mitä kirjottaa. Koko konsepti oli liian kaukainen. Olin niin kaukana rakkaudesta kuin voi olla.

Viime vuonna hommat kuitenkin kolahtivat paikalleen ja SRJTNT-saaga sai samalla onnellisen lopun.

– Viime kesänä ku kerroin Destolle, että seuraavaksi droppaa rakkauslevy niin se vastas vakavana sen olevan itsemurha mun uralle. Hahhah. Ehkä se sitä onkin. Who knows. Joka tapauksessa, haluan päättää koko SRJTNT-tarinan positiiviseen noottiin. Mutta kuitenkin realistisesti. Kaikki meni hyvin lopulta. Mähän tätä tarinaa käsikirjotan. Julma Henri pääs paratiisiin, artisti kertoo.

Albumilta julkaistiin singleinä Paa se biisi soimaan (feat. Raappana), Kuningas, Rikosrekisteri 2 (feat. Asa) ja viimeisimpänä, päivää ennen levyn julkaisua, Valitset sä vielä mut, joka on tehty yhdessä suomalaisen blues-laulajan, Ina Forsmanin, kanssa. Kappaleet edustavat Julma Henrin uutta suuntaa, jossa hän yhdistelee taitavasti perinteistä rap-musiikkia uusiin, raikkaisiin äänimaisemiin ja teemoihin. Levyn päätuottajana on toiminut Jiiaa.

Alta voit katsoa Rikrek-hittisinglen jatko-osan musiikkivideon, joka on kuvattu ainakin osittain Helsingin Herttoniemen Fat Lizardissa Nicklas Median toimesta.