Edicti julkaisi aikaisemmasta kappaleestaan remixin – mukana kansainvälinen tähti

Edicti poseeraa pipo päässä peittäen hiuksilla silmät.
Indienä levyttävä Edicti lähestyi yhdysvaltalaistähteä Instagramissa yksityiviestillä.
Samuli Vienola

Edicti lähetti yhdysvaltalaiselle supertähdelle viestiä Instagramissa ja reilun kahden kuukauden kuluttua hänen biisillään oli kansainvälinen vierailija.

Helmikuussa Vialla nimisen albumin julkaissut Edicti yllätti kuuntelijansa perjantaina remixillä. Kyseessä ei ollut mikä tahansa remix, vaan uudella julkaisulla oli mukana kansainvälinen vierailija Bobby Raps. Muun muassa Skrillexin tuoreimmilla levyilläkin esiintyvä ja maailmanluokan megatähdille, kuten The Kid LaroilleLil Uzi Vertille ja Futurelle kappaleita tuottanut Bobby Raps valikoitu vierailijaksi, koska hänen soolotuotantonsa inspiroi jo levyn tekovaiheessa.

– Mulle Bobby Raps on ollu aina super iso inspiraatio. Mä aloin kirjottaa Vialla-albumin nimikkobiisin kertsiä tohon The Kid Laroin ja Corbinin Not fair -biisiin, jota Bobby oli tuottanu ja kuuntelin muutenki albumin tekoaikaan paljon Bobby Rapsia, Edicti kertaa.

Jo tuolloin tammikuussa 2022 helsinkiläisartisti ajatteli Bobbyn sopivan tekeillä olevan albumin Pliis-kappaleelle vierailijaksi.

– Pliis oli levyn biiseistä se, johon tiesin et sopis featti. Yleensä mä en haluu biiseihin feateja, jos se tarina ei sitä kaipaa. Mä koen, että Bobby Rapsin teemat biiseillä käy paljon samanlaisii teemoja läpi ku toi Pliis-biisi. Sellasta todellisuudenpakoilua, kertoo Edicti.

Indienä levyttävä Edicti päätti lähettää yhdysvaltalaistähdelle viestiä Instagramissa ja saikin vastauksena hinnan vierailulle kappaleella. Silloin hinta tuntui liian kovalta, ja levy päätettiin julkaista ilman vierailijoita tämän vuoden helmikuussa. Biisi kun tuntui toimivalta ilman vierailijaakin. Viikko levyn julkaisun jälkeen Bobby Raps vieraili kahdella yhdysvaltalaisen elektronisen musiikin superstaran Skrillexin levyllä.

– Mä fiilasin tosi paljon Bobbyn biisejä Skrillexin levyllä ja mä päätin sijottaa tänä vuonna enemmän itteeni, ni sitte mä slaidasin uudestaan Bobbyn DM:iin [yksityisviesteihin] ja kysyin onko tarjous vielä voimassa. Se vastas, että on, muistelee Edicti. – Mä sendasin sille sit biisin ja vähän infoo siit aiheesta.

Kahden ja puolen kuukauden odottelun jälkeen levyn ensimmäinen vierailu oli valmis, ja kappale julkaistiin viime perjantaina nimellä Pliis – Remix (feat. Bobby Raps).

– Olin tosi yllättyny siitä, kuinka hyvin se feat istu sinne. Must tuntuu, et Bobbyn säkeistö alkaa aika samanlaisista tunnelmista, ku mun säkeistö, vaik en kääntäny tarkkaan läpi mun lyriikoita, vaan yleisesti vähän kappaleen teemaa, sanoo Edicti.

Haastattelun aikana Edicti mainitsee useampaan otteeseen, kuinka on pitänyt paljon myös Bobby Rapsin uudemmasta, enemmän lauletusta tyylistä. Samoihin aikoihin yhdysvaltalaisartistin tyylivaihdoksen kanssa on Edicti myös itse kääntänyt musiikillisen suuntaansa enemmän räpistä poppiin. Onko tämä sattumaa vai onko muutos Bobbyn ansiota?

– Joo, todellaki! Kyl mä oon sitä mieltä. Mul isoimpia inspiraatioita tähän lauletumpaan musaan on ollu Bobby ja Corbin ja ehkä sellain emo-räppi -aalto, toteaa Edicti.

Jatkosta Edicti osaa kertoa vain, että soundi on menossa yhä enemmän popin suuntaan, kuten on rap-kentällä viimeaikoina ollut tapana. Jonkinlaiset vaikutteet räpistä kuitenkin pysyvät.

– Ei sillä, että soundi jotenki muuttuis. Mä koen kuitenkin, että toi Vialla-albumi tulee toimii sellasena pohjana sille mistä ammennan tulevaisuudessa. Siel on niin paljon soundeja laidasta laitaan. Ehkä seuraavat jutut tulee pyörii enemmän siellä poppi- ja tanssimusiikin maailmassa.