DJ Massimon posseraidalla fiittaa joukko artisteja, joita ei ehkä kuultaisi muuten yhdessä

Ensimmäiseksi singleksi lohkaistu 8 x 8 enteilee suomalaiselle hiphopille ainutlaatuista tuottajalevyä.

Turntablism-huippuosaaja DJ Massimolla on tekeillä tuottajalevy, joka tulee ulos alkuvuodesta 2021. Muun muassa Joku Roti Mafia -kollektiivissa vaikuttava pitkän linjan levynraapija julkaisee MZMO-nimisen kokonaisuutensa Monsp Recordsin kautta.

Yli 20 vuoden uran tehneen Massimon tuottajalevyllä konseptina ovat kappaleet, jotka on tehty lähes kokonaan levareilla. Biittien päällä kuullaan monipuolinen joukko kotimaisen rap-kentän nimiä.

– Epäortodoksisen tuotantotapansa lisäksi levy on temaattisesti erikoislaatuinen – alatyylilajien vivahteet vaihtelevat biisistä toiseen, mutta sama kokeellisen levarismin viitekehys yhdistää kokonaisuutta. Hyvän tuottajalevyn hengessä useampi biisi yhdistää samalle raidalle räppäreitä, joita ei ole aiemmin kuultu yhdessä ja jotka melko suurella todennäköisyydellä eivät olisi samalle kappaleelle päätyneetkään ilman kyseisen proggiksen kaltaisia erityisolosuhteita, DJ Massimo kuvailee tiedotteessa.

Ensimmäisenä singlenä toimii 8 x 8, jolla omat ”kasinsa” sylkevät Hannibal, Tapani Kansalainen, Paleface, OG Ikonen, Jodarok, Are, Solonen ja Gettomasa. Posseraita on kasattu beatbox-sampleista ja Video Kalliala on kuvannut sille videon, jota osa kappaleen artisteista on jo tiisannut sosiaalisessa mediassa.

Single julkaistaan perjantaina 22. tammikuuta. Kannen näet alta.