DaBabyn uutta albumia on ollut tekemässä myös kaksi helsinkiläistuottajaa – haastattelussa MVAbeats

Kollaasikuva, jossa on kuva MVAbeatsista ja DaBabysta.
MVAbeatsin ja JAYSTON:in tuotantoa kuullaan DaBabyn uusimmalla albumilla.

MVAbeats ja JAYSTON vastaavat DaBabyn uutuusalbumin nimikkoraidan melodiasta.

Viime vuonna rap-maailman kärkikastiin noussut DaBaby on julkaissut kolmannen albuminsa, jolla on mukana myös Suomesta käsin tehtyä tuotantoa. 28-vuotiaan artistin tuoreen BLAME IT ON BABY -pitkäsoiton nimikkoraidalla kuullaan nimittäin helsinkiläisten MVAbeatsin ja JAYSTON:in tuotantoa.

Mistään ihan pikkujutusta ei ole kyse, sillä jenkkitähti keräsi viime vuoden aikana eniten Billboard Hot 100 -listalle nousseita kappaleita 22 biisillä. Kahden julkaistun levyn lisäksi DaBaby teki lukuisia fiittejä muun muassa Post Malonelle ja Lil Babylle.

Lisäksi DaBabyn viimevuotinen läpimurtohitti Suge on ylittänyt Suomessakin kultarajan. Maassamme artisti nähdään ensimmäisen kerran jo tulevana kesänä, mikäli vallitseva koronaviruspandemia ei estä keikan ja koko Ruisrockin toteutumista.

Klangi otti koodia MVAbeatsiin heti DaBabyn uutuusalbumin julkaisun jälkeen. Lue haastattelu alta.

MVAbeatsilla on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus.

Aloitetaan ihan perusasioista, kuka olet, mistä tulet ja miten päädyit Suomeen?

– Olen Vladislav Mokhin, ammattillisesti minut tunnetaan nimellä MVAbeats. Synnyin ja kasvoin Venäjällä, mistä minä ja perheeni muutimme Suomeen noin 12 vuotta sitten. Olen nyt 24-vuotias.

Onko sinulla taustaa muusikkona? Soitatko mitään instrumentteja omiin biitteihisi?

– Itselläni ei ollut minkäänlaista musiikillista taustaa aloittaessani, kuuntelin ainoastaan paljon musiikkia. Soitan suurimman osan melodioistani MIDI-koskettimillani. Kaikki on itseopittua.

Oletko missään vaiheessa harkinnut itse artistin uraa vai onko sinulla aina ollut selkeä visio pysyä tuottajana?

– Suoraan sanottuna en koskaan ole harkinnut artistiuraa, joten keskityn pelkästään biitteihin.

Ketkä ovat tämän hetken lempiartistejasi maailmalta sekä Suomesta?

– Ummmm hankala kysymys. Ulkomaisista nimistä sanoisin Roddy Ricch, Lil Uzi Vert, NBA YB eli YoungBoy Never Broke Again ja luonnollisesti DaBaby (naurua). Lil Babyn teippi oli myös kova ja odotan isosti Gunnan projektia. Suomesta oma artistini Dreas, SKII6 on hullu, Hassan Maikal, william tulee kovaa. Hitto, nykyään on liian paljon douppeja artisteja – shout outit kaikille jotka tekevät kovasti töitä musiikkinsa eteen!

Olet mukana DaBabyn uudella levyllä ja myös aiemmilla projekteilla. Miten tämä yhteistyö sai alkunsa?

– Yessir. Se oli lopulta suhteellisen yksinkertaista eikä niin vaikeaa kuin voisi luulla. Pidin Babyn droppaamasta Intro-kappaleesta ja sen biitistä, koska se oli jotain erilaista häneltä. Selvitin kuka biitin oli tehnyt ja kysyin olisiko hän kiinnostunut tekemään jotain yhdessä. Kyseinen tuottaja oli DJ KiD, joka on myös DaBabyn DJ. Hän vastasi maililla ja aloimme JAYSTON:in kanssa lähettelemään hänelle ideoita viikottain. Yhdestä niistä tuli BLAME IT ON BABY:n melodia.

Meiltä oli tulossa toinenkin kappale albumille, mutta se jätettiin valitettavasti viime hetkellä pois siltä. Toivottavasti se kuitenkin tulee joskus tulevaisuudessa ulos.

Kenen kanssa olet aiemmin työskennellyt? 

– Olen työskennellyt muutamien nousevien nimien kuten Smooky MarGielaan ja Money Manin kanssa. Molemmat ovat helvetin douppeja. Yksi iso julkaisu mikä minulla on ollut on Lil Skiesin Breathe, joka oli hänen edellisellä studioalbumillaan ja debytoi Billboard 200 -listan sijalla viisi. Lisäksi olin tekemässä yhtä raitaa Quality Controlin Control the Streets Volume 2 -kokoelmalle, biisi on nimeltään Longtime ja sillä ovat mukana Young Thug ja 24Heavy. Levy debytoi kolmannella sijalla samalla listalla. Minä ja JAYSTON teimme juuri träkin Lil Durkin kanssa, ja yhden biisin Famous Dex droppasi alkuvuodesta SoundCloudissa.

Yli kuusi miljardia kertaa striimattu DaBaby palkittiin viime vuoden BET Hip-Hop Awards -gaalassa kategoriassa Best New Artist.

Oletko tavannut ketään isoja nimiä joiden kanssa olet työskennellyt?

– Hauskaa tässä on se, että en ole tavannut ketään näistä artisteista joita olen tuottanut. Ollessani Atlantassa tapasin kuitenkin Rich Homie Quanin ja teimme bängerin joka ei ikinä tullut ulos. Tapasin myös YFN Luccin mutta en ole toistaiseksi tehnyt hänen kanssaan mitään.

Onko sinulla tuottajia, joita pidät esikuvinasi?

– Tässä vaiheessa itselläni ei taida olla ketään esikuvaa. Mutta aloitellessani katsoin paljon Superstar On videoita YouTubesta, hän toimi silloin suurena inspiraationa.

Jos saisit lyödä yhteen kaksi artistia ja tuottaa projektin, niin ketkä nämä artistit olisivat?

– Roddy Ricch ja Meek Mill. He vain kuulostavat niin hyvältä yhdessä. Kummallakin on myös jotain sanottavaa. Olisi douppi.

Pystytkö kertomaan mitään tulevista projekteista?

– Yritämme ensisijaisesti puskea sisään amerikkalaiseen musiikkiteollisuuteen. Suomessa minä ja JAYSTON viimeistelemme meidän tuottajalevyämme, joka tulee olemaan älytön. Meillä on jo suosikkiartistisi mukana sillä. Hulluja kollaboita. Lisäksi minä ja Dreas aiomme tiputtaa paljon musiikkia, meillä on jo yli 150 biisiä kasassa joten kannattaa pysyä kuulolla.

Miten COVID-19 on vaikuttanut työhösi tuottajana?

– Se ei oikeastaan vaikuta omiin tekemisiini. Levy-yhtiöillä kestää hieman pidempään vastata, mutta ei mitään sen suurempaa.

Top 3 asiaa mitä tehdä karanteenissa?

– Peskää kätenne! Pysykää kotona! Ja tehkää musiikkia!