Louhi Fatt työstää levyään lahtelaisen FTI-kollektiivin jäsenten kanssa

Jonathan Nieminen

Titanic-singlen julkaisseelta tulokkaalta on tulossa lisää musiikkia lähikuukausina.

Tulokasartisti Louhi Fatt on julkaissut uutta materiaalia Titanic-singlen muodossa. Kappaleen tuotannosta vastaavat lahtelaisen FTI-kollektiivin veljeskaksikko Daniel Okas ja Pablo.

Kimmokkeena kappaleen tekemiseen toimivat tulokkaan kokemat paineet oman musiikkinsa ja uransa suhteen. Vaikka välillä artisti kokeekin tilanteen liian raskaaksi, niin sillä on myös kääntöpuolensa: timantit syntyvät kovassa paineessa.

Louhi Fatt on nyt julkaissut neljä singleä Katutaso Äänitteen alla. Onko kohta jo kokopitkän debyyttialbumin aika?

– Se mitä mä uskallan tässä kohtaa sanoa on että albumia on alettu tekemään ja sitä on Daniel Okaksen lisäks mukana tekemässä Hussa sekä myös varmasti jossain roolissa Titaniciakin tuottamassa ollut Pablo. Se on kuitenkin toistaseks niin aukinainen projekti että mitään muuta en uskalla vielä sanoa.

Louhi Fatt nousi hänet sainanneen Mäkin ja muun hiphop-kentän tietoisuuteen sosiaaliseen mediaan lataamillaan videoillaan. Tulokas vaikuttaa juuri sellaiselta nimeltä, jonka voisi ajatella tarttuvan ensimmäisten joukossa Fabolouksen #ColdSummerChallenge -haasteen tai EeteeTV:n Yo! Karanteeni raps -posseträkin kaltaisiin tilaisuuksiin. Kummankaan kohdalla niin ei kuitenkaan tapahtunut, mikä on saattanut tulla osalle hieman yllätyksenä. Syynä ei ole kuitenkaan se, etteikö artisti olisi itse halunnut osallistua niihin.

– Mä oon fiilistelly näitä haasteita tosi paljon. Jopa vähän harmittaa että Cold Summer -piikki osu sinkun kanssa päällekkäin niin ei viittiny tehdä omaa, joskin mä oon tehny viime viikot kotona itsekseni ja etänä tuottajien kanssa niin paljon musaa että enköhän mäkin vielä jonkin samanhenkisen freestylen julkase. Samalla linjalla myös Eeteen karanteenirap oli ihan mieletön konsepti ja oon kattonu sen varmaan kolme kertaa. Kaikin puolin huikea paketti hienoja suorituksia.

Kuuntele Titanic alta. Kappaleen lyriikat löydät täältä.