Chrizay haluaa tuoda bileet mukanaan minne tahansa

Antti Kämäräinen

Warnerille levyttänyt helsinkiläisartisti palasi indiepolulle.

Helsinkiläinen Chrizay on päättänyt julkaisutaukonsa julkaisemalla uuden bängerin, joka on saanut erittäin suoraviivaisesti nimekseen Party. Kappaleella kongolaistaustainen artisti leikittelee melodioillaan ja flow’lla sanoitusten käsitellessä täsmälleen sitä mitä nimi lupaa.

Warnerilla viimevuotisen Wavy-EP:nsä julkaissut Chrizay on hiljattain siirtynyt itsenäiseksi artistiksi. Tulevista julkaisusta vastaa LNN Music, joka on hänen oma levymerkkinsä.

– Kappale syntyi ollessamme minun kotistudiollani. Pitkän julkaisutauon alla tuntui ettei mikään biisi ollut hyvä, enkä pystyny täysin tuomaan visiotani eloon. Tapahtumarikkaan vuoden jälkeen olin siirtynyt independentiksi ja tuntui että paineet vaan kasvoivat sillä kaikki odottivat minulta jotain isoa. Halusin viedä ajatuksia taaksepäin siihen mikä on minun artistiuteni ydin ja se on hyvä energia. Halusin aidosti nauttia tekemisestäni ja unohtaa kaiken muun. Pidettiin hauskaa ja äänitettiin kotistudiollani niin kuin oltais taas 16-vuotiaita, Chrizay kertoo.

Kappaleessa kuvaillaan hänen energisesti tarttuvaa meininkiään koukulla ”Mihin vaan mä meen, niin siel on party!”. Chrizay katsookin onnistuneensa artistina, mikäli hän pystyy tuomaan saman hyvän fiiliksen mikä hänellä itsellään on kuuntelijoidensa elämään.

– Tänä vuon tuntuu siltä että olisi liikaa negatiivista energiaa. Mä haluun muistuttaa että little party never killed nobody!

Mutta mitkä ovat artistin omat nyrkkisäännöt hyville bileille? Chrizayn mielestä onnistuneisiin bileisiin vaaditaan ainakin seuraavat viisi elementtiä:

1. ”Musiikin pitää soida niin että naapuritkin saa sanoista selvää.”
2. ”DJ:n pitää olla vitun leija.”
3. ”Only broskies and BADDIES in the functions.”
4. ”Pullo Hennesseyt coolerissa, MAJOR KEY!”
5. ”Jos edeltävät neljä kohtaa täyttyy niin sit ”Mihin vaan sä meet niin siel on party”.”

Kuuntele Party alta. Kappaleen tuotannosta vastaa MalkoGotMelodies.