Kalevacation 2 on suomirap-vastine Kummisetä osa II:lle tai Imperiumin vastaiskulle – ”spin-off” tulossa?

Kalle Kinoksen ja Tiedemiehen Kalevacation 2 on vähintään yhtä onnistunut kuin erittäin kovatasoinen edeltäjänsä ellei jopa parempi.

Kalle Kinoksen ja Tiedemiehen uusi elokuvamainen EP on nyt ulkona.

Kalle Kinos ja Tiedemies ovat julkaisseet odotetun jatko-osan toissavuotiselle Kalevacation-EP:lleen. Ilmiömäisessä tikissä olevan kaksikon Kalevacation 2 vie kuulijan jälleen erilaisiin throwback-skenaarioihin.

Toistaiseksi platta on julkaistu ainoastaan diginä, mutta myöhempää vinyylijulkaisua ei ole poissuljettu. Levy-yhtiö Överdogin tiedotteessa Kinos avaa projektia näin:

”Tiedemiehen kaapissa on nykyään lastenruokia ja mun aamupala on puuroa viinituopin ja/tai wake & baken sijaan. Kertojahahmo Kalevacationissa olen minä itse, joka elää eri todellisuudessa, kuin muut ihmiset. Toksisen itsekeskeinen päähahmo kulkee tarinassa vaivatta täyden välinpitämättömyyden ja tiedostamisen rajamailla edestakaisin ja kaikkea tapahtuu.

Nää jutut perustuu tositapahtumiin, mut tää ei oo mun päiväkirja, vaan meidän elokuva, jota ei olisi voinut ohjata/tuottaa kukaan muu kuin suomen paras hiphop-tuottaja Tiedemies, Kinos kertoo albumista. Ota siis mukava asento, popparit esiin ja anna Kalevacationin viedä.”

Kokonaisuudella ovat mukana sivuosissa Kinoksen ja Tiedemiehen pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Silkinpehmee ja Spesialisti. Fiittaajista jälkimmäistä ei ole lähivuosina mikissä liikaa kuultu, joten A&M-raidalle tiputettu värssy saattaa tulla monille ainakin jonkinasteisena yllätyksenä.

Kinos kertoi Klangin haastattelussa jo useampi kuukausi ennen EP:n julkaisua Spesialistin olevan levyllä tylynä, ja näin todella on. Mutta kuten Spesi versessään sylkeekin, ”en pyydä mitään hyväksyntää enkä sano pliis”.

Vuonna 2008 edellisen soolonsa julkaissutta Spesialistia saatetaan kuullaan lähitulevaisuudessa taas enemmänkin, sillä Flegmaatikot-jäsen on äänittänyt kaikessa hiljaisuudessa uutta materiaalia. Muutamia kotona ja Tammelan kellaristudiossa äänitettyjä demoja on ollut jaossa hetken aikaa Internetissä, mutta enää niitä ei kannata etsiä.

Kalevacation 2:lla Spesiä kuullaan luonnollisesti koko EP:n tuottaneen Tiedemiehen biitillä, mutta omissa sooloprojekteissaan Spesi hyödyntää muidenkin kuin pelkästään serkkunsa biittejä. Spesialistin mukaan julkaisemattomia kappaleita on noin kolmen kokonaisen albumin edestä.

Spesialisti on käynyt uudesta diilistä jo keskusteluja, ja todennäköisyys uudelle sooloplatalle on ”vahva ehkä”. Sitä odotellessa kannattaa luukuttaa uutta Kalevacationia ja hoitaa haltuun äskettäin painosta saapuneen Supersankarin ja Idän Ihmeen Liian kuumaa käsitellä -kulttiklassikon vinyylipainos!