Boyz n the Hood -ohjaaja John Singleton on kuollut

John Singleton Boyz n the Hood – kulman kundit -elokuvan kuvauksissa vuonna 1991.
Columbia Pictures

Ohjaaja sai Oscar-ehdokkuudet kulttiklassikkonsa ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja John Singleton on kuollut 51 vuoden ikäisenä. Kalifornialaisohjaaja tunnettiin etenkin Ice Cuben näyttelijänuran aloittaneesta esikoiselokuvastaan Boyz n the Hood – kulman kundit.

Ensimmäisenä afroamerikkalaisena parhaan ohjaajan Oscar-ehdokkuuden ainoastaan 24-vuotiaana saanut Singleton sai toissaviikolla aivoinfarktin. Lehtitietojen mukaan hän oli koomassa ennen kuolemaansa, ja hänen poismenostaan raportoitiin eilen ennenaikaisesti. Singletonin omaisensa päättivät lopettaa hänen elämäänsä ylläpitäneen hoidon maanantaina.

Singleton kuvasi usein töissään urbaania elämää afroamerikkalaisesta näkökulmasta ja hän antoikin elokuvistaan rooleja useille rap-artisteille. Esimerkiksi Busta Rhymes oli mukana elokuvissa Higher Learning ja Shaft, kun taas Baby Boy -elokuvassa nähtiin Snoop Dogg. Singletonin ohjaamassa Fast & Furious -elokuvasarjan toisessa osassa yleisölle esiteltiin Ludacris, josta on sittemmin muodostunut yksi huippusuositun sarjan vakiokasvoista.

Lisäksi yksi Singletonin yhteistyökumppaneista oli 2Pac, joka näytteli miespääosaa Murhan jälkeen (alkuperäiseltä nimeltään Poetic Justice) -draamassa. Singletonin oli myös tarkoitus ohjata muutaman vuoden takainen 2Pac-elämäkertaelokuva All Eyez On Me, mutta hän jättäytyi pois projektista.

Viime vuosina Singleton työskenteli enemmän televisiosarjojen parissa. Hän ohjasi muun muassa O. J. Simpsonin oikeusjuttu (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story) -sarjaan yhden jakson. Singletonin viimeiseksi ohjaustyöksi jäi 1980-luvun crack-epidemiasta kertovan Snowfall-sarjan kolme jaksoa.

Omaisten vahvistettua ohjaajan kuoleman sosiaalinen media täyttyi nopeasti kunnianosoituksista Singletonille. Katso alta Ice Cuben, Busta Rhymesin, Snoop Doggin ja Ludacrisin postaukset.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

https://www.instagram.com/p/Bw3BCVPg9bQ/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=1kshfnoj1utg3

https://www.instagram.com/p/Bw15WFJnNXt/

https://www.instagram.com/p/Bw2f_sflPas/