Laineen Kasperi julkaisee uuden albumin Skraidu-aliaksella

Laineen Kasperin edellinen albumi oli yksi tämän vuoden Teosto-palkintoehdokkaista.
Loasteeze

Laine luonnehtii uutta materiaaliaan ”squeezed trapiksi”.

Hiljattain uuden Skaarfeissi-kappaleen julkaissut Laineen Kasperi aikoo tiputtaa lähiaikoina ensimmäisen singlen Bustaavat Budit -tuottajakaksikon kanssa työstämältään EP:ltä. Lisäksi tekeillä on toinenkin projekti, joka vie artistia uuteen suuntaan, mutta samalla ainakin jossain määrin takaisin juurilleen.

Laineen Kasperi on kertonut sosiaalisessa mediassa uudesta levystään, jonka hän julkaisee nimellä Skraidu. Laineen Instagram-postauksen aiheesta pääset lukemaan alta.

https://www.instagram.com/p/BwzRpJIhqqI/

Laineen mukaan Skraidu on hänen vanha tuottaja-aliaksensa, jonka alla hän teki ensimmäiset CD-R-mixtapensa 1990-luvun lopussa. Nimellään Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuteen viittaava pitkäsoitto 25/4/1986 tulee olemaan DJ- ja tuottajapainotteinen julkaisu.

– Se on radioaktiiviselle säteilylle altistuneiden aivojen tuotos ja siltä se ehkä kuulostaakin, Laine sanoo.

Levyn musiikkityyliä Laine pitää hiukan vaikeasti määriteltävänä, mutta turntablism-kikkailua se ei Skraidu-nimestä huolimatta tule olemaan. Vertailukohdaksi hän nostaa esiin brittiläisen Warp Recordsin tuotokset.

– Itse kutsun biisejä squeezed trapiksi, koska ne on tuotettu äärimmilleen vääristetyistä edm- ja trappi-sampleista yhdistettynä väkivaltaisesti leikattuihin akustisiin rumpuluuppeihin.

Laine kertoo kehitelleensä tyyliä viimeiset vuodet studion hämärissä. Sitä on jalostettu myös erilaisten teatteri- ja tanssiesitysten yhteydessä.

– Kyseisille biiseille altistuneet ihmiset ovat olleet mielenterveyteni tilasta melko ihmeissään – elleivät jopa huolissaan.

Mutta miksi julkaisu tapahtuu SoundCloudissa? Yksinkertaisesti siksi, että lappeenrantalaislähtöisen artistin mielestä se sopii uuden materiaalin alustaksi.

– Sitten voi katsella, että mihin se siitä lähtee, jos lähtee.

Tarkkaa julkaisuajankohtaa albumille ei toistaiseksi ole tiedossa. Kovin pitkään sitä ei kuitenkaan jouduta odottelemaan, sillä sen on tarkoitus tulla ulos jo ennen kesää. Sitä ennen kannattaa ottaa kuunteluun Skaarfeissi, mikäli kappale on aiemmin tullut ohitettua.