Blockfest on peruttu tältä kesältä – tapahtuma pitää kiinni laatulupauksestaan

Samuli Vienola

Viranomaislinjauksien noudattaminen olisi vaatinut liian isoja kompromisseja.

Kaikkien muidenkin kesän isojen festarien tapaan myös Blockfest on jouduttu perumaan. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Tampereen Ratinassa 21.-22. elokuuta.

Festivaalin vastaavan tuottajan Kalle Kallosen mukaan Blockfest olisi joutunut tekemään viranomaislinjausten takia liian suuria kompromisseja, jotka olisivat vaikuttaneet perustavanlaatuisesti tapahtuman luonteeseen. Esimerkiksi hän nostaa linjauksen, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy anniskelu-alueilla olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä.

Tänä vuonna tapahtuma oli tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa kokonaan K18-festivaalina, jolloin koko tapahtuma-alue olisi ollut anniskelualuetta. Käytännössä siis tapahtuman toteuttaminen näillä vaatimuksilla olisi vienyt festarin liian kauas perusajatuksestaan, kun taas ikärajattomana tapahtumana se olisi sotinut sen kävijöiden toivetta vastaan ja lisännyt epätoivottuja pullonkauloja jonotuksineen.

Blockfest järjestetään seuraavan kerran ensi vuoden elokuussa. Tämän vuoden Blockfesteille ostetut liput käyvät sellaisinaan vuoden 2021 festareille, joiden ajankohta, ensimmäiset artistikiinnitykset sekä ohjeistukset lippukäytännöistä tullaan julkaisemaan niin nopeasti kuin mahdollista.