Vapaa-videon julkaissut F on tyttöjen puolella

F haluaa edistää tasa-arvoja ja tyttöjen asemaa.

F on julkaissut toukokuussa ilmestyneeltä toiselta albumiltaan uuden musiikkivideon. Visuaalit saanut kappale on Mä oon vapaa -albumin päätösraita Vapaa, joka kytkeytyy yhteistyöhön lastenoikeusjärjestö Planin kanssa.

Juho Länsiharjun ohjaama kuvattiin jo keväällä, mutta sen julkaisu haluttiin säästää tärkeän keräyksen yhteyteen. Yhteistyön ideana on nostaa esiin koronan aikana taka-alalle jääneitä kehittyvien maiden tyttöjen oikeuksia sekä mahdollistaa heille kappaleen huutamaa vapautta.

– Videossa on vankeus – vapaus -tematiikka. Valovankila, lasisia seiniä, hukkumista veteen ja sidottuja käsiä, jotka mulle edustaa kaikkia niitä näkymättömiä rakenteita jotka rajoittaa meitä arkielämässä koko ajan pienillä tai suurilla tavoilla. Lopussa tapahtuu kuitenkin käänne. Kuvaukset toteutettiin aikaisin keväällä kolmena yönä ja mukaan mahtui tyhjässä uimahallissa puhjennut tärykalvo, paljon kylmähorkkaa ja kaatosadetta kamojen päälle. Lisäksi videossa nähtävä valovankila kulkee mun mukana nykyään keikoilla!, F avaa tiedotteessa.

Loppukesälle ja syksylle artistilla onkin jo tiedossa keikkoja valovankilan kanssa ainakin Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Katso behind the scenes -otokset videon kuvauksista alta, kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla.

Mutta entä se tärykalvo? F:n mukaan sen parantumiseen meni ainoastaan muutama viikko, mutta jatkossa hänellä ei ole enää poltetta hyppiä altaisiin ilman tulppia.

Yhteistyön tiimoilta F nähdään tänään #tyttöjenpuolella-livesarjassa, jota on mahdollista seurata Planin Facebook-sivun ja artistin oman Instagram-tilin kautta klo 17 alkaen. Tilaisuudessa keskustellaan tyttöjen oikeuksista ja tasa-arvosta sekä kuullaan Vapaa-kappale F:n esittämänä.

Vapaa-videon näet YouTubesta. Keräyksen tuotot käytetään Planin tekemään työhön tasa-arvon edistämiseksi ja tyttöjen aseman parantamiseksi.