Blackie Chan bläästää kuin Genelecin kaiuttimet – eikä Wilhelm pääse helpolla

Roosa Kallio

Wilhelm huutaa taas.

Kansainvälisestikin arvostettu Genelec-brändi on saanut omintakeisen kunnianosoituksen, sillä iisalmelainen kaiutinvalmistaja on toiminut inspiraationa omaa nimeään kantavalle kappaleelle. Tuore bängeri potkii kuin pieni ja kiukkuinen kiinalainen kungfu-taitaja, ja sen onkin tehnyt tulokas nimeltä Blackie Chan.

Nimen takaa löytyy Blaka, kun taas kappaleen tuottaja 3AM on sen videostakin vastannut Atte Merikallio. Kaksikko tunnetaan muun muassa alkuperäisestä aikataulustaan viivästyneestä (mutta edelleen tulossa olevasta) Suomi vs. Rap -dokumentista, jonka ohjaajaa haastattelimme viime vuonna.

Kappale on todennäköisesti paitsi ainoa Genelecille omistettu träkki niin myös ensimmäinen suomirap-julkaisu, jolla Wilhelm scream -ääniefekti on näin isossa osassa. Muun muassa Star Wars -sarjan äänisuunnittelijana toimineen Ben Burttin populaarikulttuuriin nostaman huudon tunnistavat todennäköisesti lähes kaikki blockbuster-leffoja nähneet.

Tsekkaa video alta. Liikaa Blackie Chan ei suunnitelmistaan etukäteen puhu, mutta lisää materiaalia on kuulemma tulossa.